- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

TESA amenință cu proteste, din cauza inechităților salariale din sistem. Uniunea iese în stradă, vineri, în fața Ministerului Muncii

15 Jun, 08:55 • Constantin Cristina
Uniunea TESA anunță proteste în fața Ministerului Muncii, în urma documentului propus de Guvernul Ciolacu, în care se prezintă inechități salariale din sistem.
TESA amenință cu proteste, din cauza inechităților salariale din sistem. Uniunea iese în stradă, vineri, în fața Ministerului Muncii

Uniunea TESA fin Sănătate amenință cu proteste vineri, pe data de 16 iunie, din cauza inechităților salariale din sistem, a informat capital.ro.

Protestul este anunțat și pe rețelele sociale și se va organiza în fața Ministerului Muncii. Acesta se va desfășura între orele 11:30 – 13:30.

Vezi și: Decizie majoră pentru CFR! Protestatarii ceferiști, pregătiți să li se mărească salariile. Camera Deputaților a aprobat un amendament important

TESA amenință cu proteste, din cauza inechităților salariale din sistem. Uniunea iese în stradă vineri în fața Ministerului Muncii

„Lume , lume !!! „Orchestra” Uniunii TESA pentru guvernanți și parlamentari, va evolua vineri 16 iunie 2023, în fata Ministerului Muncii .”între orele 11.30- 13,30 . Vom interpreta cunoscutele șlagăre ale discriminării TESA din ultimii 6 ani la vuvuzele, fluiere și tobe! Vom flutura steagurile României, Uniunii Europene, Uniunii de Sănătate și Confederației Meridian. Noul nostru „album” se numește „AJUNGE !” Ajunge cu discriminarea în noua lege a salarizării! Va așteptăm pe toți cei din București alături de noi ! E pentru voi! Gratuit!”, au anunțat sindicaliștii pe Facebook.

De asemenea, uniunea a mai protestat și la finalul lunii mai, tot pentru aceeași problemă, însă sndicaliștii au afirmat că ”promisiunile guvernanţilor de a stabili în noua lege a salarizării sănătatea si educaţia drept domenii prioritare trebuie să se transforme în sfârşit în fapte”.

Uniunea TESA
Uniunea TESA

„Uniunea TESA, organizaţie sindicală reprezentativă pe grup de unităţi la nivel naţional, va declanşa acţiuni de protest care ar putea culmina cu încetarea lucrului pe termen nelimitat, în cazul în care discriminarea salarială, care trenează de 6 ani în sistemul sanitar, nu va fi eliminată complet prin noua lege a salarizării”, se arată într-un comunicat transmis, luni, de organizaţia sindicală.

Mai mult, sindicaliștii au anunțat că nu renunță până nu se va elimina discriminarea personalului TESA, personalului BBC și a celorlalte categorii de salariați din sistem care au fost nedreptățile de actuala lege a salarizării.

„Uniunea TESA a luat act de declaraţiile ministrului Muncii Marius Budăi potrivit cărora draftul noii legi a salarizării va fi făcut public în data de 15 iulie 2023 şi consideră acest moment ca fiind momentul adevărului după o perioadă lungă de tergiversare.

În funcţie de ce vom vedea în acest draft, acţiunile de protest ale Uniunii TESA s-ar putea radicaliza sau nu. Revendicările Uniunii TESA sunt susţinute şi de Confederaţia Sindicală Naţională Meridian, precum şi de CESI – Confederaţia Europeană a Sindicatelor Independente.

Aceasta din urmă a trimis recent de la Bruxelles două scrisori de susţinere a revendicărilor Uniunii TESA atât ministrului Marius Budăi, cât si ministrului Alexandru Rafila”, adaugă sindicatele.

Alte articole: Încă un protest răsare din partea polițiștilor! Vor să-și dea demisia, după ce au auzit cât câștigă un manipulant la Lidl „Sor-mea este manipulant la Lidl și ia 4.000 de lei și trebuie să aibă grijă să nu cadă borcanele din raft”