- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Încă un protest răsare din partea polițiștilor! Vor să-și dea demisia, după ce au auzit cât câștigă un manipulant la Lidl „Sor-mea este manipulant la Lidl și ia 4.000 de lei și trebuie să aibă grijă să nu cadă borcanele din raft”

10 Jun, 12:40 • Constantin Cristina
Polițiștii au luat exemplu profesorilor și au iscat un protest, după ce un alt polițist a trimis pe grupurile de WhatsApp că sora sa câștigă 4.000 de lei și este manipulant la Lidl.
Încă un protest răsare din partea polițiștilor! Vor să-și dea demisia, după ce au auzit cât câștigă un manipulant la Lidl „Sor-mea este manipulant la Lidl și ia 4.000 de lei și trebuie să aibă grijă să nu cadă borcanele din raft”

Protestele continuă în cazul mai multor domenii. Polițiștii sunt revoltați, după ce un agent a trimis pe grupurile de WhatsApp că sora sa câștigă 4.000 de lei, fiind manipulant la Lidl, a informat bugetul.ro.

Vezi și: Încă o categorie de bugetari amenință cu proteste! Polițiștii au asul pregătit „Avem soluții să blocăm sistemul! Nu ne provocați!”

Încă un protest răsare din partea polițiștilor! Vor să-și dea demisia, după ce au auzit cât câștigă un manipulant la Lidl

Acum, tot mai mulți polițiști se gândesc să părăsească sistemul de Apărare, Ordine Publică Națională, a spus Vasile Zelca, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din Ministerul de Interne.

Vasile Zelca, șeful sindicatului cu 40.000 membri a prezentat pentru sursa citată o parte din conversația care a avut loc între polițiști pe grupurile de WhatsApp.

„Vă dau o frântură dintr-o discuție de pe grupurile de WhatsApp. Zice un coleg: sor-mea este manipulant la Lidl și ia 4.000 de lei și trebuie să aibă grijă să nu cadă borcanele din raft. Eu iau 4.000 de lei și stau până la brâu în zăpadă, pe verde. La Poliția de Frontieră încă mai avem segmente de frontieră care nu pot fi digitalizate, nu pot fi supravegheate cu sisteme de supraveghere și se duc oamenii și patrulează în segmentele acelea. Și se numesc pe verde. Sunt elemente pe care oamenii trebuie să le cunoască”, a mai declarat Vasile Zelca, liderul SNPPC.

Cu cât s-au majorat salariile polițiștilor de la 1 iunie

„370 de lei net – creșterea la MAI. Pe noua grilă de salarizare, nu știm nimic, că nu au discutat nimic cu noi. Habar n-avem ce vor să facă pe noua grilă, pentru că nu au discutat nimic cu noi. Creșterea este de 374 de lei, sumă netă, media. Această creștere trebuia să se producă de la 1 ianuarie 2022. De la 1 ianuarie 2023, coeficientul fiecărui polițist, militar, pompier, jandarm, familia ocupațională, trebuia înmulțit cu salariul minim pe economie. Prin înmulțirea coeficientului cu salariul minim pe economie, decuplăm salarizarea bugetarului de la decizia politică.

Polițiști
Polițiști

Asta înseamnă să aplici Legea 153 – Legea salarizării – în integralitate. Este un sistem adoptat în Uniune. De acolo este împrumutat acest mecanism. Tocmai în ideea de a decupla salarizarea bugetarilor de decizia politică, pe care și noi o susținem, pentru că este un mod sănătos de a rezolva sinecuri, solicitări, o putere a politicului asupra unui segment important de bugetari. Iată că noi am rămas, de exemplu, în urmă. Suntem ultima familie ocupațională care intră în grila din 2022.

Dar trebuie să privim și să abordăm sănătos problema, nu populist, nu cum îmi pică mai bine mie ca politician. Cum îmi pică mie mai bine ca politician? Păi, dau în polițiști, dau în bugeteri, că or să mă iubească cei din privat. Da, dar iată că, din cauza acestei politici, am ajuns la dezastrul pe care azi îl înregistrăm în Poliție. Din 1.880 de locuri, la școlile de agenți Câmpina, Cluj, Oradea s-au ocupat 900. Știți ce înseamnă?

Tinerii sunt interesați de salarizare, de carieră, de pensionare, de predictibilitate. Sunt trei segmente importante: vreau să știu ce salariu voi avea, ca polițist, vreau să știu până la ce nivel pot să acced în carieră și vreau să știu ce pensie îmi oferă statul pentru sacrificiile pe care eu le voi face, pentru ca acest sistem să meargă.Noi de aceea am spus: Scoateți pensiile militare de acolo, că nu au ce căuta! Toate țările membre NATO au pensii militare de stat”, a punctat Vasile Zelca.

Alte articole: Polițiștii dau startul unor proteste masive, nemulțumiți de salariile de 3.000 – 3.500 lei. „Protestele sunt doar primul pas, și nimeni nu-și dorește instituții de forță slăbite, cu războiul la granițe!”