- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Tichete sociale de Crăciun pentru pensionarii din România. Când vor putea lua „a 13-a pensie” de la primărie

04 Dec, 13:11 • stefan.vlad
Tichete sociale de Crăciun pentru pensionarii din România. Sărbătorile de iarnă ne bat la ușă, iar pentru mulți bătrâni nu sunt momente foarte fericite, pentru că nu le ajung banii. Ei bine, statul vine în ajutorul lor cu „a 13-a pensie”. Așa se face că mulți se bazează pe banii pe care îi primesc ca ajutor din partea autorităților.
Tichete sociale de Crăciun pentru pensionarii din România. Când vor putea lua „a 13-a pensie” de la primărie

Tichete sociale de Crăciun pentru pensionarii din România. Locuitorii din Târgu Jiu cu o situație materială precară sunt sprijiniți și în acest an de autorități. Primăria Târgu Jiu acordă tichete în valoarea de 70 de lei cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Cu scumpirile din ultima vreme pe care trebuie să le înfrunte ca să poată supraviețui, pensionarii au dat buzna deja  la sediul Direcției de Protecție Socială, în vederea depunerii de cereri pentru tichetele sociale de Crăciun.

Reprezentații Direcției de Protecție Socială se așteaptă la o avalansă de cereri în perioada următoare. În fiecare an, autoritățile locale impart peste 1000 de tichete sociale familiilor nevoiașe.

Tichetele sociale vor fi acordate familiilor ce realizează venituri de până la 530 lei/membru. Termenul limită de depunere a cererilor a fost data de 24 noiembrie.

Citește și: Tichetele educaţionale de 500 de lei ajung la elevii defavorizaţi abia la jumătatea anului şcolar

Tichete sociale de Crăciun pentru pensionarii din România

Pensionarii din Iași,

 spre exemplu, vor primi ajutoare sub formă de tichete sociale valorice. Acțiunea este organizată de către Primăria Municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Socială, scrie romaniatv.net.

Beneficiarii campaniei sunt circa 11.500 de pensionari ale căror pensii cumulate nu depășesc suma de 1.300 de lei inclusiv (pensionari de drept și pensionari pe caz de boală) și asistenți personali ai persoanelor cu dizabilități. Valoarea unui carnet cu tichete sociale este de 100 de lei, fiind compus din 10 tichete a 10 lei fiecare.

Pentru a primi astfel de tichete valorice pensionarii trebuie să se afle în baza de date a Casei Județene de Pensii, să aibă domiciliul în Municipiul Iași și să se afle în plată cu luna noiembrie 2023.

Tichetele valorice sunt distribuite în perioada 6 decembrie 2023 – 5 martie 2024, între orele 8.30 și 15.30. Nu sunt singurele persoane care vor primi ajutor financiar înainte de sărbători. Cetățenii municipiului Târgu Jiu cu o situație precară vor primi tichete în valoare de 70 de lei cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Tichetele sociale vor fi acordate familiilor ce realizează venituri de până la 530 de lei/membru. Termenul limită de depunere a cererilor este data de 24 noiembrie.

Și autoritățile din Rovinari vor oferi tichete sociale pentru sărbătorile de iarnă familiilor nevoiașe din oraș. Valoarea unui tichet este de 100 de lei. Copiii vor primi câte un pachet cu dulciuri, în valoare de 80 de lei.

Pensionarii şi alte categorii de români cu venituri mici vor beneficia de 6 tichete sociale, în valoare totală de 250 de lei, pentru alimente și mese calde.

Beneficiari sunt astfel și persoanele care au venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.700 de lei.

Aceasta va fi a şasea tranşă din 2023 care va ajunge la românii care primesc vouchere pentru alimente.

Cu tichetele se pot cumpăra alimente şi se pot lua şi mese calde de persoanele vulnerabile, care beneficiază de programul „Sprijin pentru România”.

Județele cu cei mai mulți beneficiari sunt: București (122.000), Suceava (90.879), Iași (90.196), Dolj (89.801) şi Bacău (82.410).