- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Titluri de stat Fidelis. Donatorii de sânge vor avea cea mai mare dobândă!

27 Nov, 20:43 • Oprea Alina
Titlurile de stat sunt printre cele mai căutate de români. Totuși, donatorii de sânge vor avea cele mai mari dobânzi în xontextul titlurilor de stat Fidelis!
Titluri de stat Fidelis. Donatorii de sânge vor avea cea mai mare dobândă!

Persoanele fizice rezidente și nerezidente care au vârsta de peste 18 ani pot subscrie titluri de stat Fidelis dominate în lei și în euro, începând cu data de 27 noiembrie până pe data de 15 decembrie. Campania „România are sânge de rocker, acum şi de investitor” a ajuns la a patra ediție. Persoanele care merg să doneze sânge în cadrul acestei campanii au parte de cea mai bună dobândă.

Ai putea fi interesat și de: Bursă. Titlurile de stat Fidelis, ediţia de toamnă 2023, au debutat la Bursa de Valori la preţuri care le depășesc pe cele din ofertă. „Sunt singurele împrumuturi pe care le face statul şi pentru care nu este hulit pentru asta”

Titluri de stat Fidelis – cea mai mare dobândă pentru donatorii de sânge

Va fi organizată o nouă colectă obilă de sânge, cu ajutorul Centrului de Transfuzie Sanguină București, în sediul Ministerului Finanțelor, în zilele de 29 noiembrie și 4 decembrie. Persoanele care sunt interesate sunt așteptate la sediul instituției din Bulevardul Libertăţii nr.16, să salveze până la trei vieţi.Tranşa dedicată donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadenţă la un an, având o dobândă de 7,10%, mai mare cu 1% faţă de tranşa uzuală de 1 an.

Titluri de stat FIDELIS 2023
Titluri de stat FIDELIS 2023

De asemenea, un alt beneficiu oferit donatorilor este scăderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei. Pot beneficia de condiţiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donării de sânge începând cu 1 ianuarie 2023, informează Ministerul Finanţelor. În afară de tranşa specială, ediţia Fidelis care debutează pe 27 noiembrie va conţine şi emisiunile uzuale, respectiv: titluri de stat în lei, cu scadenţe de 1 an şi 3 ani şi dobânzi anuale de 6,10% şi respectiv 7,25%, şi titluri de stat în euro, cu scadenţe de 1 an şi 5 ani şi dobânzi anuale de 4%, respectiv 5,50%.

Valoarea nominală aferentă unui titlu de stat Fidelis este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro. Pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro. Nu sunt percepute comisioane de către băncile intermediare în procesul de subscriere, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile, potrivit celor de la ziare.com.

Deţinătorii de titluri de stat Fidelis lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la scadenţă pot reinvesti disponibilităţile neridicate la scadenţă, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.De asemenea, există posibilitatea de a vinde titlurile înainte de scadenţă, primind dobândă aferentă perioadei de deţinere.

Ai putea fi interesat și de: Marcel Ciolacu i-a liniștit pe cei din sistemul bugetar: „S-au luat toate măsurile pentru ca în toate domeniile să fie asigurate cheltuielile, dar și finalizarea proiectelor de investiții”