- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Toni Greblă avansează în funcție! Prefectul Capitalei este propus pentru șefia AEP

14 Feb, 13:22 • Stefan Simion
Prefectul Capitalei are mari șanse de a avansa în funcție! Toni Greblă se bucură de suport pentru a prelua șefia AEP.
Toni Greblă avansează în funcție! Prefectul Capitalei este propus pentru șefia AEP

O nouă propunere a apărut în Parlament! Toni Greblă are mari șanse de avansare. Prefectul Capitalei este propus pentru a prelua șefia AEP, citează stiripesurse.ro. Toni Greblă este susținut de PSD, UDMR și grupul minorităților pentru a ajunge la conducerea Autorității Electorale Permanente.

AEP a rămas fără președinte

Constantin Mitulețu-Buică, fostul președinte al instituției, a demisionat din funcție. Decizia a venit după ce Parchetul a sesizat Agenția Națională de Integritate în cazul lui, fiind acuzat de favorizarea cumnatei sale, după ce a angajat-o ilegal în instituție, folosindu-se de funcția pe care o deținea la acel moment.

„Autoritatea Electorală Permanentă informează că astăzi, 11 ianuarie 2023, domnul Constantin-Florin Mituleţu-Buică a înaintat celor două camere ale Parlamentului demisia de onoare din funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente începând cu data de 13 februarie 2023, în condiţiile Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente şi ale Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar”, este informația prezentată într-un comunicat de presă transmis de AEP.

Vezi și: Dezastrul din Turcia ar putea fi repetat oricând și în București! Toni Greblă: „Ar trebui ca și acest ultim tragic eveniment să ne trezească la realitate”

Toni Greblă
Toni Greblă

Toni Grelă, favorizat pentru funcția de conducere

Toni Greblă este favorizat pentru funcția de conducere a Autorității Electorale Permanente, mai exact, a instituției care se ocupă cu organizarea alegerilor și cu gestionarea banilor partidelor existente. Acesta ocupă postul de prefect al Capitalei încă din mai 2022, iar anterior, acesta a fost o piesă importantă pentru secția de drept privat din Consiliul Legislativ, acolo unde a fost președinte. Greblă a fost secretar general al Guvernului Dăncilă, dar și judecător la Curtea Constituțională, prefect de Gorj și senator PSD.

Până la momentul actual, actualul prefect al Capitalei nu a făcut comentarii publice cu privire la această propunere. Pe data de 21 februarie va avea loc votarea finală pentru a fi denumit noul președinte al AEP.

Citește și: Primarii de Sector, puși la zid de prefectul Bucureștiului.  Greblă, cere măsuri pentru îmbunătățirea calității aerului, după ce a plouat din nou cu amenzi în Capitală

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult