- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Topul celor mai căutate lucruri pe internet de românii din diaspora. Ce curiozități au aceștia

01 Dec, 14:09 • Cassano Sabrina
Topul celor mai căutate lucruri pe internet de românii din diaspora! Cu toate că mulți români au plecat în străinătate nu au uitat de țara lor. Iată care sunt cele mai căutate lucruri pe internet de către românii din diaspora
Topul celor mai căutate lucruri pe internet de românii din diaspora. Ce curiozități au aceștia

Cu toate că mulți români au plecat în străinătate nu au uitat de țara lor. 70 la sută dintre românii din diaspora urmăresc conţinut românesc în medie de 2-3 ori pe săptămână și atunci când dau o simplă căutare pe google folosesc preponderent limba română a arată un studiu comandat de Google, citat de Agerpres.

Topul celor mai căutate lucruri pe internet de românii din diaspora

Conform studuiului, românii din diaspora ascultă muzică românească (57%), stau pe reţele de socializare (56%), urmăresc canale TV din România (53%), citesc publicaţiile online din România (51%) sau ascultă radiouri româneşti (26%).

Tot în studiu se arată că YouTube este una dintre platformele de conţinut video cele mai utilizate de românii din diaspora pentru a urmări conţinut în limba română. Aproape 90% dintre respondenţii studiului spun că se uită cel puţin o dată pe săptămână la video-uri în limba română pe YouTube.

Citește și : Veşti teribile primite de Simona Halep. Cât va sta pe tuşă după ce a fost prinsă dopată

70% dintre românii din diaspora care au participat la studiu uzează limba română atunci când caută ceva pe internet. Tot conform studiului, ca principal conținut românii preferă știrile 81%, urmat de divertisment – 51%, chestiuni practice (tutoriale, reţete etc) – 46%, sport – 32%, cultură – 28%, dezvoltare personală – 26% şi conţinut pentru copii – 21%.

De asemenea, românii preferă să dea căutare pentru diferire rețete de mâncare. În 2022, cele mai căutate au fost, în ordine: sarmale, gogoşi, ardei copţi, plăcintă cu mere, salam de biscuiţi, chec pufos, mămăligă, salată orientală, chiftele şi cremă de zahăr ars.

57% dintre respondenţii studiului își impart dorul cu cei de acasă  pe apeluri voce şi text prin astfel de aplicaţii, iar 51% au apeluri video zilnice cu cei din ţară.

Citește și : România va încheia anul 2022 cu 994,6 km de autostradă și drum expres aflați în exploatare. Asociația Pro Infrastructură: „În următorii 10 ani TREBUIE și PUTEM construi MĂCAR 900 kilometri”