- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Topul destinațiilor în primele 6 luni din 2023. Zonele populare spre care decolează cele mai multe avioane de pe aeroportul Otopeni

17 Aug, 10:24 • Lupu Alexandra
Destinațiile spre care s-a zburat cel mai mult de pe aeroportul Otopeni. Iată zonele în care au mers cel mai des turiștii în primele 6 luni din 2023.
Topul destinațiilor în primele 6 luni din 2023. Zonele populare spre care decolează cele mai multe avioane de pe aeroportul Otopeni

Compania Națională Aeroporturi București a publicat un raport care arată care sunt destinațiile spre care decolează cele mai multe avioane de pe Otopeni, informează Ziarul Financiar. Se pare că cele mai multe curse au mers către Londra, Istanbul și Tel-Aviv în primele şase luni ale acestui an.

Cele mai multe curse de pe aeroportul Otopeni

Cele mai multe curse de pe aeroportul Otopeni au mers către Londra, Istanbul și Tel-Aviv în primele şase luni ale acestui an. În anii trecuți, Londra și Istanbul au dominat clasamentul, însă Tel-Aviv a urcat două poziții față de 2022. Mai mult decât atât, în 2020 și 2021, Tel-Aviv nu apărea deloc în clasament, mai ales pentru că Israelul nu a fost deloc deschis pentru turiști din cauza restricțiilor COVID.

Citește și despre: Ce salariu are un pilot de avion la Wizz Air, Lufthansa sau Ryanair. Cursurile de pregătire în domeniu pornesc de la suma de 8.300 de euro

Mai mult decât atât, Italia are două destinații în top 10 unde aterizează cei mai mulți români care zboară de pe Otopeni. Mai exact, vorbim despre Bergamo, aeroportul secundar pentru Milano, dar și Roma. Viena, Paris, Amsterdam, Madrid și Frankfurt sunt, de altfel, destinațiile de top către care au decolat cele mai multe avioane de pe Otopeni în primele 6 luni din 2023.

Înainte de anul 2022, în clasamentul destinațiilor apăreau și aeroporturile locale, precum cel din Cluj-Napoca sau Timișoara. Cu toate acestea, anul trecut și primele 6 luni din 2023 sunt dominate de destinațiile externe.

Aeroportul Otopeni
Aeroportul Otopeni

Cu ocazia minivacanței de Sfânta Maria, românii din diaspora s-au întors acasă. Aceștia au ales zboruri către marile orașe ale țării. Cele mai aglomerate aeroporturi din această perioadă vor fi Otopeni – București (cu peste 67% dintre zboruri), Iaşi (cu aproximativ 15% dintre zboruri) şi Cluj-Napoca (cu aproximativ 8% dintre zboruri). Restul procentelor au fost distribuite aproape în mod egal între aeroporturile mai mici din țară, în orașe precum Suceava, Bacău, Craiova, Sibiu, Timişoara, Constanţa. Acest lucru arată că turiștii caută și zboruri către orașele mai mici, dar care sunt mai aproape de localitățile lor de proveniență.

Tariful mediu pentru un zbor către România în perioada sărbătorii de Sfânta Maria a crescut cu 23% faţă de 2022. Românii au plătit 272 de euro pentru un bilet de avion, față de 222 euro în 2022.

Vezi și: Greșelile pe care pasagerii care circulă cu avionul le fac cel mai des. Iată la ce să fii atent când călătoriți