- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Toți deținătorii de Ford trebuie să știe. 346.000 de vehicule sunt vizate de urgență

16 Jul, 11:17 • Stefan Simion
Investigaţie asupra a 346.000 de vehicule sport utilitare Ford Escape. Specialiștii au luat decizia de urgență din cauza unor defecțiuni la ușile din față.
Toți deținătorii de Ford trebuie să știe. 346.000 de vehicule sunt vizate de urgență

Specialiștii privind siguranţa auto au transmis oficial că deschid o investigaţie asupra a 346.000 de vehicule sport utilitare Ford Escape. Decizia a fost luată după ce s-a descoperit că o sudură a uşilor din faţă poate ceda, ceea ce poate duce la deschiderea accidentală a unei uşi în timpul conducerii, transmite agenția Reuters.

Ford a început ancheta

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a primit 118 chestionare care susţin o defecţiune a sudurilor prin puncte în suportul braţului de verificare pentru uşile din faţă, la vehiculele Ford Escape din 2020-21.

Vezi și: Prima reacție oficială a premierului Ciolacu după scandalul azilelor groazei. „Să nu facem uz de zel. Nu cred că amendând cu zeci de milioane pentru că ai găsit 3 lămâi mucegăite va schimba ceva”

ford
ford

NHTSA a declarat că are 25 de rapoarte de răni minore şi un raport de daune materiale minore legate de problema care împiedică funcţionarea corectă a uşii unui vehicul.

Unii proprietari au spus că ferestrele uşilor nu mai funcţionează. Mulţi consumatori raportează că au auzit un zgomot de pocnire la deschiderea uşii, deoarece suportul de control al uşii începe să se separe de uşă.

Reprezentanții Ford le-au mai promis oamenilor că  acum ”colaborează cu NHTSA pentru a sprijini investigaţia lor”. Au fost proprietari au spus că au avut costuri de reparaţie cuprinse între 1.800 şi 2.500 de dolari pentru a înlocui o uşă din faţă de pe partea şoferului, care trebuia înlocuită.

Au mai fost și utilizatori care au spus că nu pot închide uşile, dar se aud zgomote de scârţâit şi măcinat atunci când sunt folosite. Mulți se tem că într-o zi vor rămâne fără uși.

Evaluarea preliminară a NHTSA este un prim pas înainte ca agenţia să poată cere o rechemare a vehiculelor pentru reparaţii. De altfel, nu este pentru prima dată când se întâmplă astfel de probleme.

Ai mai putea citi: Bani pentru 2 milioane de români. A fost anunțată lista voucherelor care vor fi oferite oamenilor care au nevoie de sprijin financiar

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult