- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Toți pensionarii trebuie să știe asta! Se percep comisioane pentru cei care primesc pensia pe card. Lista cu băncile care au contract cu Casa de Pensii

14 Apr, 14:26 • Constantin Cristina
Pensionarii care încasează banii în contul bancar sau ar putea opta în viitor pentru acest serviciu trebuie să știe că băncile percep comisioane. Casa de Pensii a făcut publică lista cu băncile care percep comisioane.
Toți pensionarii trebuie să știe asta! Se percep comisioane pentru cei care primesc pensia pe card. Lista cu băncile care au contract cu Casa de Pensii

Majoritatea pensionarilor au optat pentru a li se vira pensia pe card, fiind mult mai ușor și mai rapid, decât să aștepte după poștaș. Așadar, cei care primesc pensia pe card sau vor dori să își deschidă un cont bancar în viitor, trebuie să știe că băncile percep un comision, a anunțat bugetul.ro.

Citește și: Ministrul Budăi a făcut noi declarații despre pensiile speciale. „Aşteptăm o nouă analiză de impact de la Banca Mondială”

Pensionarii cu pensiile pe card li se va percepe comision

Nu toate băncile, ci unele percept comisioane ori la interogarea soldului bancar, ori la retragerea pensiei de la ghișeu. Casa Națională de Pensii (CNPP) a făcut publice comisioanele pe care le percep băncile pensionarilor, dar și lista cu băncile aferente.

Băncile care s-au înțeles cu Casa de Pensii, în ceea ce privește virarea pensiilor în conturile bancare sunt următoarele: ALPHA Bank, BCR, BRD, CEC Bank, CREDIT EUROPE Bank, CREDITCOOP, FIRST Bank, GARANTI Bank, ING, IDEA Bank, INTESA SANPAOLO Bank, LIBRA Bank, OTP Bank, PATRIA Bank, PROCREDIT Bank, RAIFFEISEN Bank, EXIMBANK (fostă BANCA ROMANEASCA), BANCA TRANSILVANIA, UNICREDIT Bank și VISTA Bank.

comisioane pentru pensionari
comisioane pentru pensionari

Majoritatea băncile percep 0 lei la retragere sau la interogare, în schimb se percepe la retragerea de la ghișeu. Și anume:

CREDIT EUROPE Bank – 0,3% din suma, min. 2 lei, comisionul perceput de bancă la retragerea de la ghișeu.

ALPHA Bank – 0.4% din suma retrasa in lei, comisionul perceput de bancă la retragerea de la ghișeu.

INTESA SANPAOLO Bank – 0.5%, min 5 lei, comisionul perceput de bancă la retragerea de la ghişeu. Ridicarea sumelor in numerar ce depășesc

IDEA Bank – 0.7% din suma retrasă, comisionul perceput de bancă la retragerea de la ghișeu.

BCR, BRD și FIRST Bank – 1% minim 15 LEI lei, comisionul perceput de bancă la retragerea de la ghișeu.

PATRIA Bank – 1% sau 1.25% din suma retrasa, minim 9 lei (în functie de valoarea retrasă, mai puțin sau mai mult de 20000 lei), comisionul perceput de bancă la retragerea de la ghişeu.

GARANTI Bank – 1,5% minimum lei, comisionul perceput de bancă la retragerea de la ghișeu.

UNICREDIT Bank – 2%, comisionul perceput de bancă la retragerea de la ghișeu.

Restul băncile care nu sunt menționate în lista de mai sus înseamnă că nu percep deloc comision de interogare, retragere sau retragere de la ghișeu.

Alte articole: Noua lege a pensiilor a fost dezbătută de ministrul Muncii. Budăi: „Voi înainta către Banca Mondială studiul de impact”