- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Traficul restricționat în Capitală pentru comemorarea Revoluției din 1989. Lista completă a modificărilor din 21 și 22 decembrie

20 Dec, 19:15 • Cornel Ghimeșan
Cu ocazia comemorării a 33 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989, traficul va fi restricționat pe mai multe bulevarde importante din Capitală. Iată lista completă a restricțiilor de circulație pentru 21 și 22 decembrie.
Traficul restricționat în Capitală pentru comemorarea Revoluției din 1989. Lista completă a modificărilor din 21 și 22 decembrie

Traficul rutier va fi restricţionat, miercuri şi joi, în Capitală, cu ocazia manifestărilor publice de comemorare a 33 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989, iar pe mai multe străzi parcarea va fi interzisă, informează Agerpres.

Miercuri, începând cu ora 10:00, la Cimitirul Eroilor Revoluţiei vor avea loc depuneri de coroane şi o ceremonie religioasă şi militară. Prin urmare, între orele 08:45 şi 11:30, se va restricţiona traficul rutier pe Calea Şerban Vodă, perimetrul cuprins între Şoseaua Olteniţei şi strada care face legătura între Calea Şerban Vodă şi Şoseaua Viilor. Totodată, se va interzice oprirea sau staţionarea autovehiculelor în această zonă, informează Brigada Rutieră a Capitalei.

Alte articole: Președintele PE vrea mai multe femei în politică în România. Roberta Metsola: „Aş vrea să văd mai multe femei în parlamentul dumneavoastră, aş vrea să văd mai multe femei lider.”

Între orele 11:30 – 12:00, la Troiţa de lângă Spitalul Colţea vor avea loc depuneri de coroane şi o ceremonie religioasă şi militară, iar între orele 12:00 – 12:30 la Troiţa monument de la Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou. Începând cu ora 12:30, în Piaţa Universităţii vor fi depuse coroane şi va avea loc, de asemenea, o ceremonie religioasă şi militară. În aceste condiţii, între orele 11:30 şi 14:30, se va restricţiona traficul rutier, după cum urmează:

  • Bulevardul Nicolae Bălcescu, între Piaţa Universităţii şi Strada Batiştei, sensul de deplasare către Piaţa Romană;
  • Bulevardul Nicolae Bălcescu, banda a IV-a de circulaţie, între Strada Batiştei şi Piaţa Universităţii, sensul de deplasare spre Piaţa Unirii;
  • Bulevardul Nicolae Bălcescu, banda I de circulaţie, între Strada Batiştei şi Strada Dem I. Dobrescu, sensul de deplasare către Piaţa Romană.

Începând cu ora 13:30, la Troiţa de la Sala Dalles va avea loc ceremonie de depuneri de coroane şi jerbe de flori şi începând cu 14:00 la Troiţa de la Piaţa Romană – depuneri de coroane şi ceremonie militară, iar între orele 13:50 – 14:00 se va restricţiona traficul rutier cu intermitenţe în Piaţa Romană, pentru asigurarea traversului pe durata ceremonialului. Tot miercuri, între orele 10:30 – 11:00, va avea loc comemorarea Zilei Luptătorului Antiterorist care se va desfăşura pe Bulevardul Drumul Taberei, în porţiunea cuprinsă între Bulevardul Gr. Paul Teodorescu şi Strada Ruxandra Mihaela Marcu.

Ca urmare, se va restricţiona traficul rutier pe Bulevardul Drumul Taberei pe banda III adiacentă scuarului, pe sensul de mers dinspre Strada Ruxandra Mihaela Marcu către Bulevardul Gr. Paul Teodorescu şi pe benzile II şi III, pe sensul de mers dinspre Bulevardul Gr. Paul Teodorescu către Strada Ruxandra Mihaela Marcu, pentru defilarea detaşamentului militar.

Restricțiile din trafic – joi 22 decembrie

Joi, 22 decembrie, începând cu ora 09:00, la Monumentul pentru „Cinstirea Eroilor” din Piaţa Revoluţiei se vor depune coroane şi va avea loc o ceremonie religioasă şi militară. Pentru buna desfăşurare a acestei activităţi, între orele 07:30 – 10:00, se va restricţiona traficul rutier pe Calea Victoriei, în zona Monumentului Eroilor Revoluţiei Române din Piaţa Revoluţiei – banda adiacentă pistei de biciclete, segmentul cuprins între Strada Dem. I. Dobrescu şi Biserica Kretzulescu.

Traficul restricționat în Capitală pentru comemorarea Revoluției din 1989. Lista completă a modificărilor din 21 și 22 decembrie
Traficul restricționat în Capitală pentru comemorarea Revoluției din 1989. Lista completă a modificărilor din 21 și 22 decembrie

Începând cu ora 10:00, la Sala Radio din Strada General Berthelot, vor avea loc depuneri de coroane şi o ceremonie religioasă şi militară. Pentru buna desfăşurare a acestei activităţi, între orele 9:30 – 11:00, se va restricţiona traficul rutier pe Strada General Berthelot. Începând cu ora 11:00, la Troiţa din faţa TVR şi, începând cu ora 11:30, la Troiţa Paraşutiştilor din curtea TVR vor avea loc, de asemenea, depuneri de coroane şi ceremonii religioase şi militare, iar între orele 10:30 şi 12:50 se va restricţiona traficul rutier pe Calea Dorobanţilor, segmentul cuprins între Piaţa Charles de Gaulle şi Piaţa Dorobanţi, pe sensul de deplasare către Piaţa Dorobanţi, precum şi pe Strada Ermil Pangratti, tronsonul adiacent sediului TVR.

Ceremonii militare pentru depuneri de coroane şi jerbe de flori vor mai fi organizate începând cu ora 12:00 la Palatul Telefoanelor din Calea Victoriei nr. 33 şi începând cu ora 14:00 la Troiţa eroului martir lt. maj. ing. Niţu Ştefan din Şoseaua Antiaeriană. Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate şi să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri.

Citește și: Drumul Apusenilor este gata și arată spectaculos! Cum arată investiția de 27 de milioane de euro din Județul Cluj?

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult