- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Traian Băsescu susține reintroducerea stagiului militar obligatoriu în România: „NATO vine în 40-50 de zile de la o eventuală invazie”

06 Mar, 15:51 • Cornel Ghimeșan
Traian Băsescu, fostul președinte al României, susține că stagiul militar ar trebui reintrodus în România. El a mai punctat că trupele NATO vin să te apere, în cazul unui conflict, la multe zile după.
Traian Băsescu susține reintroducerea stagiului militar obligatoriu în România: NATO vine în 40-50 de zile de la o eventuală invazie

Traian Băsescu e ferm convins că stagiul militar ar trebui reintrodus în țara noastră fiindcă, în cazul unui atac, e important să avem siguranța că există o armată ce poate rezista până când se mobilizează trupele NATO.

Citește și Sebastian Burduja aruncă bomba: „Bucureștiul e pe cale să nu aibă buget pentru 2024, din cauza iresponsabilității lui Nicuşor Dan”

„Reintroducerea stagiului militar obligatoriu este necesara pentru securitatea noastră. Domnul Ciolacu nu știe că ai obligația să te poță apăra câteva luni până vin forțele NATO să te ajute. În cazul unei invazii, trebuie să ai o armată care să îți permită să reziști 45-60 de zile până când mobilizează NATO resursele de război”, a declarat fostul președinte Traisn Băsescu, marți seară, la Digi 24.

Traian Băsescu susține reintroducerea stagiului militar obligatoriu în România

Fostul șef de stat spune că acei guvernanți care au tăiat din bugetul Apărării pot fi acuzați de trădare.

„Aş spune că cei care au tot tăiat din bugetul Apărării, şi eu pot să vă spun că a existat un CSAT în care am spus unui premier că e vorba de trădare, dar asta peste 50 de ani când se vor deschide arhivele CSAT, trădare a însemnat tăierea cheltuielilor militare”, a mai afirmat Băsescu.

Fostul președinte a precizat faptul că Curtea Constituțională a avut un rol de a distruge autoritatea președintelui de comandant al forțelor armate, după ce s-a decis că avizul CSAT e facultativ și nu trebuie neapărat ca Guvernul să țină cont.

Citește și Se caută rapid 15.000 de lucrători în România. Criza forței de muncă duce la decizii radicale

„Deci preşedintele, deşi răspunde de securitate, nu mai are pârghia prin care să spună Guvernului ‘îmi pare rău, România are nevoie de muniţie, de artilerie, pentru că nu ne producem muniţia NATO”, a încheiat Traian Băsescu.

Începând cu anul 2007, serviciul militar nu mai este obligatoriu în România. Președintele Iohannis, întrebat despre legea stagiul militar obligatoriu, a spus că „nu mi s-a părut un lucru grozav”.

„Nu mi s-a părut un lucru grozav. Eu sunt dintr-o generaţie care a fost obligată să facă Armata. Nu este fezabil, nu suntem în niciun fel pregătiţi pentru aşa ceva”, a declarat președintele României.

La rândul său, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a spus, luni seara, că reintroducerea serviciului militar obligatoriu în țara noastră e exclusă.

”E o perioadă în care lucrurile care ţin de Armată generează astfel de preocupări. Serviciul militar obligatoriu este exclus (…) nu există nicio discuţie la momentul acesta în acest sens”, a declarat, luni seară, la Euronews România, Angel Tîlvăr.

 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult