- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se caută rapid 15.000 de lucrători în România. Criza forței de muncă duce la decizii radicale

06 Mar, 15:10 • Bumbeneci Diana
Se caută urgent 15.000 de lucrători în România. Criza forței de muncă pune piedici afacerilor.
Se caută rapid 15.000 de lucrători în România. Criza forței de muncă duce la decizii radicale

Criza forței de muncă pune piedici dezvoltării afacerilor dintr-un judeţ mare al României. Din acest motiv se caută urgent 15.000 de lucrători.

Se caută rapid 15.000 de lucrători în România

Conform datelor Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, anul trecut, 855 de angajatori au cerut să aducă 14.000 de lucrători din țări non-UE. În primele două luni din acest an, 78 de firme au cerut deja să poată importa aproximativ 2.000 de muncitori.

În luna februarie, şomajul în acest judeţ era uşor peste 1%, situație în care firmele nu au de unde selecteze muncitori calificaţi sau necalificaţi.

Potrivit autorităților, rata ideală de șomaj ar fi de 4%, spun autorităților. Două orașe din județ, Chișineu Criș și Sebiș, au rata șomajului zero, din datele AJOFM .

Interviu de angajare pentru lucrători
Interviu de angajare pentru lucrători

Cele 15.000 de locuri libere ar putea fi ocupate cu localnici, însă este vorba despre persoane care nu apar în statisticile de șomaj.

În aceste condiții, mai multe companii care aduc muncitori din Asia şi-au stabilit baza la Arad. Mii de oameni din Sri Lanka, Nepal, Pakistan, India, Bangladesh muncesc deja în judeţ.

Județul Arad are nevoie urgentă de până la 15.000 de lucrători, estimează autoritățile.

Criza forței de muncă pune piedici dezvoltării afacerilor din Arad. Autoritățile și mediul economic estimează un necesar de 15.000 de oameni, care ar putea fi aduși din țări asiatice.

Vezi și: Schimbări majore în cazul recalculării pensiilor. Doina Pârcălabu: ”Nu mai țin cont de salariile pe care le-a avut o persoană sau de locul de muncă în care a lucrat!”

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult