- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Tranzacție majoră! Fondatorii One United Properties vând aproape 10% din acțiunile companiei

12 Apr, 14:28 • Fundeanu Madalina
One United Properties, controlat de Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu, vinde 9,5% din capital. Prețul total al pachetului de acțiuni este de 324 mil.lei.
Tranzacție majoră! Fondatorii One United Properties vând aproape 10% din acțiunile companiei

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, controlat de Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu, va derula o ofertă de plasament privat accelerat pentru vânzarea unui pachet de 360 milioane actiuni, reprezentând circa 9,5% din capitalul companiei, conform Profit.ro.

One United Properties, controlat de Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu, vinde 9,5% din capital

Vinci VER Holding, OA Liviu Holding Invest, CC Trust Group AG și Altius lansează o ofertă de plasament privat accelerat pentru un număr de până la 360,00 milioane acțiuni, reprezentând 9,48% din totalul titlurilor.

Fondatorii One United Properties, Victor Căpitanu și Andrei Liviu Diaconescu, își transferaseră deținerile în toamna anului 2021, imediat după listarea la Bursa de Valori București către Vinci VER Holding și OA Liviu Holding Invest, care fiecare concentrau la sfârșitul anului trecut câte 1,05 miliarde acțiuni cu simbolul ONE, echivalent a câte 27,71% din capitalul social.

Ai mai putea citi și: Colosul One United Properties, estimează profituri de 1,7 miliarde de lei doar în 2024. Ce dividende a oferit după rezultatele spectaculoase din 2023

One United Properties
One United Properties

Vânzarea se produce într-un moment în care acțiunile One United Properties sunt aproape de maximul atins în piața reglementată de la BVB. La ultimul preț de închidere de 1,0220 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a societății se ridică la 3,88 miliarde lei (780,63 milioane euro).

Ultima tranzacție majoră pe acest emitent s-a efectuat în piața deal pe data de 7 februarie, atunci când au fost schimbate 80,10 milioane acțiuni la prețul de 1,00 lei/acțiune, ceea ce a ridicat valoarea transferului la 80,10 milioane lei (16,11 milioane euro), iar noua operațiune de piață are potențialul de a fi chiar de 4 ori mai mare. De regulă, la amunțarea unei astfel de operațiuni de vânzare accelerată, brokerul are aranjată distribuția pachetului de acțiuni.

Un astfel de plasament în procedură accelerată a mai fost derulat pe data de 26 ianuarie și a avut ca obiect vânzarea unui pachet de acțiuni relevant tot la o companie listată în anul 2021 la cota pieței reglementate.

În urma tranzacției de atunci, acționarul principal Adrian Dociu și-a redus participația sa la Aquila Part Prod Com (AQ) la 25,00% din titluri, de la 33,33% din acțiuni cât era anterior. Transferul a fost efectuat tot într-o zonă de maxime, dar acțiunile Aquila au mai avut spațiu să se aprecieze pe piața bursieră.

Vezi și: One United Properties, compania cu vânzări record în domeniul imobiliar. Vânzările rezidențiale ating o valoare de 274,9 milioane de euro în 2023. Cu cât a crescut, față de 2022