- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Trei noi cutremure au avut loc în România. INCDF anunță în ce orașe s-au resimțit

31 May, 08:01 • Bumbeneci Diana
Continuă activitatea seismică intensă în România. Trei noi cutremure a avut loc astăzi, notează INCDFP.
Trei noi cutremure au avut loc în România. INCDF anunță în ce orașe s-au resimțit

Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunță că un nou cutremur a avut loc în România. Seismul a avut o magnitudine de peste 3 grade pe scara Richter.

Trei noi cutremure a avut loc astăzi

În noaptea de marți spre miercuri, la ora 1.24, tot în județul Buzău, a avut loc un cutremur cu magnitudinea 2,5, produs la adâncimea de 116 kilometri..

La scurt timp, un alt cutremur cu magnitudinea 3,3 a avut loc miercuri dimineața în județul Buzău. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc la ora 3.19 în județul Buzău.

Acesta a avut magnitudinea 3,3 și s-a produs la adâncimea de 147 de kilometri.

Vezi și: Guvernul României face anunțul oficial pentru profesorii în grevă! „Venit net de 4.000 de lei, în două tranșe pentru profesori/ 1.500 lei pentru personalului nedidactic”

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Buzău (58 km), Focșani (59 km), Sfântu Gheorghe (59 km), Brașov (65 km), Ploiești (79 km).

Ultimul s-a produs tot ziua de 31 Mai 2023 la ora 05:56:00 (ora locală a României). A fost raportat în zona seismică din Vrancea, în județul Buzău.  A fost un  cutremur slab cu magnitudinea ml 2.8, la adâncimea de 132 de kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 46km NV de Buzău, 56km NE de Ploiești, 65km SE de Brașov, 68km SE de Sfântu-Gheorghe, 72km SV de Focșani, 87km NE de Târgoviște.

Potrivit datelor INCDFP, nu mai puțin de 45 de cutremure au avut loc în luna mai 2023. Cel mai mare cutremur a avut o magnitudine de 4,7 grade pe scara Richter și s-a produs în Arad pe 22 mai. Au mai urmat și alte seisme cu magnitudini de peste 3 sau chiar 4 grade Richter.

Vezi și: Peste 600 de locuri de muncă libere în școli și grădinițe. Salariile ajung aici la 1.400 de euro

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult