- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Troleibuzele noi de la Solaris nu circulă în București din cauza unor probleme electronice. PMB anunță când se va remedia problema

03 Feb, 12:54 • Fundeanu Madalina
Troleibuzele noi de la Solaris nu circulă de sâmbătă, 3 februarie, în București. Consilierul general Nicorel Nicorescu anunță că problema va fi remediată în câteva zile.
Troleibuzele noi de la Solaris nu circulă în București din cauza unor probleme electronice. PMB anunță când se va remedia problema

Troleibuzele noi de la Solaris pe care le-a cumpărat Primăria Capitalei din Polonia nu circulă de sâmbătă, 3 februarie pe linia 61 din cauza unor probleme electronice. Recent, Primarul General, Nicușor Dan, viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu (PNL) și directorul general STB, Daniel Istrate anunțau punerea în circulație a primelor 9 troleibuze noi începând cu data de sâmbătă 3 februarie 2024 între Centrul Capitalei și Cartier Apusului (Militari), conform Economedia.

Troleibuzele noi de la Solaris nu circulă de sâmbătă, 3 februarie, în București

Informația privind amânarea „inaugurării” liniei 61 a fost publicată vineri, 2 februarie pe site-ul de specialitate mobilitate.euși confirmată ulterior de consilierul general al PMB Nicorel Nicorescu (USR) care a precizat că problema minoră va fi remediată în câteva zile prin „ajustare de software”.

„Noile troleibuze Solaris ies pe traseu începând cu data de 03 februarie. Acestea vor circula pe linia 61, care va prelua traseul liniei de autobuz 336 între Complex Comercial Apusului și Piața Rosetti.

Astfel, linia de autobuz 336 devine linia de troleibuz 61. Linia 61 va funcționa între terminalele „Complex Comercial Apusului” și „Piața Rosetti”, pe traseul: „Complex Comercial Apusului”, Str. Apusului, Bd. Iuliu Maniu, Șos. Cotroceni, Bd. Profesor Doctor Gheorghe Marinescu, Bd. Eroii Sanitari, Bd. Mihail Kogălniceanu, Bd. Regina Elisabeta, Bulevardul Carol I, „Piața Rosetti”, cu întoarcere pe Bd. Carol I, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Mihail Kogălniceanu, Splaiul Independenței, Piața Operei, Bd. Eroii, Bd. Profesor Doctor Gheorghe Marinescu, Șos. Cotroceni, Bd. Iuliu Maniu, Str. Apusului, terminal „Complex Comercial Apusului”.

Autonomia de 20 km de care beneficiază troleibuzele Solaris le va permite să circule pe baterii pe tronsonul cuprins între stația „Apusului” și capătul de linie „Complex Comercial Apusului”, unde nu există rețea electrică. ”, a transmis pe 30 ianuarie 2024 Primarul General, Nicușor Dan.

Citește și: Guvernul instituie „Creditul Fermierului”, după protestele agricultorilor: 280.000 de euro plafon maxim, timp de 5 ani

noile troleibuze
noile troleibuze

Explicațiile consilierului general Nicorel Nicorescu

„Din ce știu eu, este o problema tehnica minora care se remediaza prin ajustare de software. Ar trebui sa dureze câteva zile. Cu mentiunea ca nu sunt parte in decizii sau operatiunile comisiei de recepție.”

Viceprimarul Bujduveanu a precizat că linia 61 va fi asigurată cu 9 troleibuze și 11 autobuze electrice :

„De la sfârșitul acestei săptămâni, linia 336 va deveni linia 61, iar traseul acesteia va fi asigurat de 9 troleibuze noi Solaris cu autonomie și 11 autobuze. Linia 61 va asigura legătura între centrul Capitalei și cartierul Militari și va prelua actualul traseu al liniei 336, pornind de la Piața Rosetti, până la Complexul Comercial Apusului. Preluarea acestui traseu va fi posibilă datorită autonomiei de 20 de km de care beneficiază troleibuzele Solaris.

Aceasta va permite circulația troleibuzelor pe baterii, pe tronsonul cuprins între stația „Apusului” și capătul de linie „Complex Comercial Apusului”, unde nu există rețea electrică. Pe măsura livrării de către producător a altor noi troleibuze din lotul de 100 de unități, acestea vor înlocui treptat autobuzele, astfel că pe linia 61 vor circula numai vehicule nepoluante. Porțiunea de traseu a actualei linii 61 (între zonele Master și Apusului) va fi acoperită de linia 62, al cărei parc de troleibuze va fi suplimentat corespunzător. Pe același tronson, călătorii pot utiliza și autobuzele liniei 178.”, a declarat Stelian Bujduveanu.

Vezi și: Vești bune pentru călători! Aeroporturile renunță la această regulă privind bagajele de mână!