- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Turcia continuă anchetele cu privire la clădirile care s-au prăbușit. 184 persoane au fost arestate

26 Feb, 14:47 • Lupu Alexandra
Turcia nu pune capăt anchetelor! Autoritățile încearcă să afle care sunt persoanele responsabile de prăbușirea clădirilor. 184 oameni au fost arestați.
Turcia continuă anchetele cu privire la clădirile care s-au prăbușit. 184 persoane au fost arestate

Ancheta cu privire la clădirile care s-au prăbușit în Turcia în urma cutremurelor devastatoare a fost extinsă, anunță stirileprotv.ro. Până la ora actuală, informațiile arată că numărul persoanelor care au decedat este peste 50.000.

Turcia nu pune capăt anchetelor!

Turcia extinde ancheta pentru a afla care sunt persoanele responsabile de prăbușirea clădirilor în urma seismelor puternice. Primele informații arată că 184 persoane au fost arestate, fiind considerate suspecte. 160.000 de instituții nu au făcut față cutremurelor, în acestea aflându-se aproximativ 520.000 de apartamente.

Citește și: Fără precedent. Turcia a interzis concedierile

Peste 600 persoane au fost cercetate în această anchetă, iar 184 sunt arestate. Dintre acestea, 74 purtau responsabilități legale pentru clădiri, 79 erau răspunzătoare pentru lucrările de construcție, 18 erau cele care au făcut în timp modificări în cadrul instituțiilor, iar 13 erau proprietari. În cadrul aceleiași anchete, a fost arestat inclusiv primarul districtului Nurdagi, în provincia Gaziantep.

Noaptea trecută, bilanțul decesurilor din Turcia a ajuns cifra de 44.128. Acest lucru înseamnă că numărul total de persoane care și-au pierdut viața în urma cutremurelor devastatoare, cumulat cu Siria, a ajuns la 50.000. Chiar dacă au trecut aproape trei săptămâni de la tragicele evenimente, nici până la ora actuală nu există un bilanț final al deceselor, având în vedere că autoritățile încă caută pe sub dărămături oameni care au fost afectați de seismele devastatoare. Echipele speciale de intervenție fac verificări serioase în fiecare zi pentru a se asigura că persoanele care au nevoie de ajutor și de îngrijiri medicale le primesc la timp.

Turcia
Turcia

Acest lucru este confirmat chiar de un pompier care acționează în Antakya. Acesta a menționat că merge zilnic printre fărâmele clădirilor pentru a căuta persoane care au supraviețuit și care au nevoie de ajutor. Printre dărămăturile instituțiilor se regăsesc rămășițe de oameni.

„Este foarte greu. Nu îi poţi spune unui om să îşi continue treaba dacă el scoate de acolo braţul unei persoane”, spune pompierul.

Vezi și: Efectele devastatoare ale cutremurelor din Turcia. Oamenii dintr-un oraș întreg au rămas pe drumuri