- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

UiPath, venituri record de 405 milioane dolari. Acțiunile cresc cu peste 10%

14 Mar, 12:41 • Fundeanu Madalina
UiPath a înregistrat venituri impresionante. De asemenea, compania se bucură de o creștere de 31% de la an la an, și de 1,3 miliarde dolari pe întregul an fiscal.
UiPath, venituri record de 405 milioane dolari. Acțiunile cresc cu peste 10%

UiPath, primul unicorn fondat de antreprenori români, listat în 2021 la bursa de la New York, raportează venituri record pentru ultimul trimestru, mai exact de 405 milioane dolari, o creștere de 31% de la an la an, și de 1,3 miliarde dolari pe întregul an fiscal, în creștere cu 23%. Compania a raportat în premieră și primul profit GAAP (standardele contabile din SUA), conform profit.ro.

UiPath a înregistrat venituri impresionante

Perspectivele financiare în ceea ce privește anul fiscal 2025 sunt optimiste, cu venituri estimate între 1,555 miliarde dolari și 1,560 miliarde dolari.

Compania de software de automatizare a înregistrat un profit net de 33,9 milioane de dolari, sau 6 cenți pe acțiune în trimestrul patru fiscal, în vreme ce în perioada de dinainte s-a ales cu o pierdere de 27,7 milioane de dolari, sau 5 cenți pe acțiune. Acesta a fost primul trimestru de profitabilitate GAAP (profit neajustat) al companiei.

Ajustat, UiPath a înregistrat un profit pe acțiune de 22 de cenți, în timp ce analiștii urmăriți de FactSet estimau un profit de 16 cenți.

Ai mai putea fi interesat și de: Se deschide un nou terminal de aeroport, ultramodern, într-un oraș din România. Iată când va fi inaugurat „Terminalul Schengen”

UiPath
UiPath

În momentul actual, ca urmare a rezultatelor, acțiunile cresc cu peste 10%.

„Am oferit un sfârșit de an fiscal puternic. Combinația dintre inteligența artificială a lui UiPath și automatizare este factorul strategic de schimbare”, spune Rob Enslin, director executiv UiPath.

„Echipa a executat bine trimestrul al patrulea și sunt deosebit de mulțumit de creșterea semnificativă a marjelor operaționale de la an la an, inclusiv primul trimestru de profitabilitate GAAP ca o companie publică”, punctează și Ashim Gupta, Director financiar.

„În perspectivă, spre anul fiscal 2025, anunțăm planurile noastre de a investi strategic pentru a ne extinde în continuare ca lider pe piață”, adaugă el.

UiPath, companie fondată în România de Daniel Dines și Marius Tîrcă și având în prezent sediul în SUA, dezvoltă tehnologii de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (Robotic Process Automation/RPA). Compania are sediul în SUA, unde este și listată la bursă.

Vezi și alte știri: Compania care oferă salarii și bonusuri record! Cea mai mare creștere salarială din ultimii 25 ani pentru acești angajați