- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ultimă oră! Continuă verificarea în azilele groazei! În Argeș, inspectorii au găsit alimente expirate și condiții șocante de trai

11 Jul, 13:54 • Bumbeneci Diana
Au început verificările tuturor azilelor din România. În Argeș au fost confiscate kg întregi de carne expirată și alte alimente aflate în stare de putrefacție.
Ultimă oră! Continuă verificarea în azilele groazei! În Argeș, inspectorii au găsit alimente expirate și condiții șocante de trai

Patru echipe ce includ reprezentanți ai tuturor instituțiilor ce fac parte din comisia de control sunt la locații. Verificările se fac, în principal, pentru a vedea modul în care sunt îngrijiți bătrânii, pe linii de igienă, alimentație, condiții de viață.

Bilanțul primei zile de verificări în Argeș: au fost aplicate 41 de amenzi contravenționale a căror valoare totală se ridică la 874.100 lei.

Mai multe kilograme de carne de vită și pește au fost ridicate din unitățile pentru vârstnici verificate ieri pentru că erau expirate. Într-una dintre locații, comisia de control a găsit 120 de persoane în loc de 70, atât cât era capacitatea.

Verificările în alte azile sunt în desfășurare

Alimente expirate, mobilier sanitar deteriorat, mucegai, igrasie! O parte dintre neregulile găsite astăzi de comisia de control în azile.

Cele 4 echipe stabilite să facă verificările în județul Argeș și-au încheiat activitatea în urmă cu puțin timp. Au mers în 12 centre pentru îngrijirea vârstnicilor, iar ceea ce au găsit în teren va atrage sancțiuni.

„În unele locații, mai multe produse alimentare găsite în bucătării erau expirate. Lactate, carne și produse din carne, pește. Alte locații sunt deficitare la igienă. Lasă de dorit și mobilierul din băi, dar și cel din curți: bănci rupte, scaune în care oamenii se pot răni, țevi ruginite, geamuri sparte. Mai multe imobile nu au autorizație de securitate la incendiu. Și nici măcar extinctoare.

Următoarea raportare va cuprinde și numărul sancțiunilor și vă va fi transmisă mâine, la ora 13. La fel vom proceda pe toată perioada controalelor”, a transmis Radu Perianu, Prefectul județului Argeș.

Știrea este în curs de actualizare….

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult