- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ULTIMĂ ORĂ! Cutremur semnificativ în România. Unde a fost resimțit

12 Jul, 12:33 • Bumbeneci Diana
Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunță un nou cutremur în România. Au fost confirmate zonele în care s-a resimțit mișcarea telurică a pământului.
ULTIMĂ ORĂ! Cutremur semnificativ în România. Unde a fost resimțit

Seismologii de la Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului INCDF au confirmat un nou cutremur în România. Seismul a avut loc în zona activă din Vrancea.

Un nou cutremur în România

În ziua de 12 Iulie 2023 la ora 12:12:57 (ora locală a României) s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.7, la adâncimea de 140.0km.

cutremur
cutremur

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 43km V de Focsani, 64km N de Buzau, 68km E de Sfantu-Gheorghe, 80km E de Brasov, 97km S de Bacau, 97km NE de Ploiesti, 98km SV de Barlad.

În primele zile din această lună, seismologii au confirmat în România 8 mișcări tectonice ale pământului. Acestea au avut magnitudini cuprinse între 2.0 și 4.1 grade pe scara Richter. Cele mai multe dintre cutremure au avut loc în zona seismică activă din Vrancea, însă în noul „arc de foc” al României, Oltenia. Printre cutremurele care s-au produs în țară în luna iulie s-au aflat și cele din zona Transilvaniei, o zonă neobișnuită în ultima perioadă pentru activitatea seismică.

Vezi și: Știu elevii din România să se apere în caz de cutremur? Ministerul Educației răspunde solicitărilor DailyBusiness și anunță câte ore educative privind siguranța în situații de risc s-au făcut în școli

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult