- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ultimă oră! Pițurcă, audiat de procurorii militari și DNA. Fostul selecționer este vizat într-un dosar privind achiziția de măști pentru MApN

30 Jan, 13:49 • Stefan Simion
Victor Pițurcă a fost reținut, în noaptea de duminică spre luni, de procurorii anticorupție din București. Fostul selecționer al României este vizat într-un dosar care are legătură cu achiziția de măşti anti-COVID pentru Ministerul Apărării Naționale (MApN). Acesta va fi judecat și de procurorii militari.
Ultimă oră! Pițurcă, audiat de procurorii militari și DNA. Fostul selecționer este vizat într-un dosar privind achiziția de măști pentru MApN

Victor Pițurcă va fi chemat la declarații de către procurorii militari. Fostul selecționer al naționalei de fotbal, este citat într-un dosar în care au avut loc deja percheziții, dar și primele audieri. Surse judiciare au transmis pentru Prosport că antrenorul va fi chestionat în legătură cu un contract ce are legătură cu o cantitate însemnată de măști de către Ministerul Apărării Naționale.

Pițurcă, audiat de procurorii militari și de DNA

Acum doi ani, pe când în România era declarată stare de urgență, șeful direcției medicale din cadrul Ministerului Apărării Naționale, s-a ocupat de ”operațiunea” de achiziționare a măștilor.

Victor Pițurcă
Victor Pițurcă

Generalul care s-a ocupat de operațiunea „măștile”  i-a trasat sarcină șefului farmaciilor din cadrul Direcției Medicale MAPN, C.P., să caute și să identifice un transport, precum și fondurile de care era nevoie pentru achiționarea echipamentelor medicale. Este vorba despre măști, în număr foarte mare, mai ales că MAPN nu dispunea de sumele respective.

„Astfel că șeful farmaciilor ar fi intrat în legătură cu italienii Riccardo și Andrea Barsanti pentru a le intermedia relația cu o firmă din China. După ce au găsit furnizor chinez prin italieni, generalii MAPN și-au dat seama că nu au fonduri suficiente, astfel, apelând la colegul lor de la CSA Steaua, Victor Pițurcă”, notează Prosport în materialul realizat.

Prin urmare, Victor Pițurcă ar fi finanțat întreaga operațiune, firma administrată de fiul său, Alexandru Pițurcă (și anume SC PAV GREEN ENERGY SRL) fiind cea care a plătit transportul măștilor.

Așa au ajuns banii să fie virați de PAV GREEN ENERGY către o altă companie, ALLODIUM SA (front al forțelor aeriene din Ucraina). De partea cealaltă, conform sursei citate anterior,  ALLODIUM SA a achitat către FA Ukraine – avionul de transport fiind din flota militară ucraineană.

La scurt timp, echipamentele militare ce au fost trimise de către chinezi au ajuns la firma Hellios, companie deținută de Neacșu Vasile, acesta din urmă fiind un apropiat al lui Victor Pițurcă. De la această companie au fost livrate la MApN. Așa au intrat procurorii militari pe fir și au început ancheta.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult