- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ultimă oră! Politician ucis în propria locuință

17 Jul, 19:01 • Stefan Simion
Oleg Horjan a fost ucis în propria locuință. Atacatorii i-au golit seiful și au plecat cu mai multe lucruri de valoare.
Ultimă oră! Politician ucis în propria locuință

Trupul lui Oleg Horjan – liderul comuniștilor din Transnistria – a fost descoperit prezentând semne de ”moarte violentă”, în propria locuință din satul din satul Sucleia, din apropiere de Tiraspol. Poliția Republicii Moldova a demarat o anchetă.

Politicianul Oleg Horjan a fost ucis

Horjan era considerat ca fiind un opozant al regimului de la Tiraspol, după ce fusese condamnat la închisoare, în anul 2018, pentru organizarea unui miting ”pașnic”, dar neautorizat, în centrul capitalei Transnistriei.

După condamnare, avocaţii lui Oleg Horjan au sesizat instanţele naţionale ale Republicii Moldova, iar Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) din Republica Moldova a declarat ilegală sentinţa pe care Judecătoria Supremă din Transnistria a pronunţat-o împotriva lui Horjan. În data de 6 decembrie 2022, Horjan a fost eliberat din detenţie. După eliberare, acesta a fondat ”Uniunea forțelor de opoziție din Transnistria” și avea  tot mai multe activități din sfera politică.

„Noaptea trecută a decedat liderul Partidului Comunist din Transnistria, Oleg Horjan, laureatul Premiului Lenin. A fost ucis în propria locuință. Cerem inițierea imediată a unei anchete”, a declarat Ghenadi Ziuganov, liderul Partidului Comunist din Rusia.

Potrivit știri.md, Poliția Republicii Moldova s-a autosesizat și întreprinde toate măsurile de investigație corespunzătoare. Trupul neînsuflețit al politicianului ar fi fost descoperit chiar de soția sa, lângă seiful care era ”deschis și gol”, fiind vorba inițial de o spargere, sau de o răzbunare din partea dușmanilor pe care Oleg îi avea.

Oleg Horjan, politicianul ucis
Oleg Horjan, politicianul ucis

„Informăm că cetățeanul Horjan Oleg (anterior deținut ilegal de așa-numitele autorități de la Tiraspol) a fost depistat împușcat în propria locuință dintr-o localitate din apropierea Tiraspolului. Poliția Republicii Moldova s-a autosesizat și întreprinde toate măsurile de investigație corespunzătoare ce vizează infracțiunea de omor”, se arată în mesajul transmis de reprezentanții Poliției.

”Tragedie! În această noapte a fost ucis nemilos Oleg Horjan”

Mark Tkaciuk – liderul Congresului Civic din Republica Moldova – a confirmat moartea politicianului transnistrean. Mulți susțin că acesta nu ar fi fost împușcat, ci ar fi fost înjunghiat.

„Tragedie! În această noapte a fost ucis cu brutalitate Oleg Horjan”, a scris Mark Tkaciuk pe pagina sa de Facebook.

Ai mai putea citi: Valul de caniculă îngenunchează România. Locul unde sunt 46 de grade. Luna iulie, cea mai călduroasă din ultimii 120 de ani

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult