- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Valul de caniculă îngenunchează România. Locul unde sunt 46 de grade. Luna iulie, cea mai călduroasă din ultimii 120 de ani

17 Jul, 18:04 • Bumbeneci Diana
ANM avertizează, valul de caniculă topește România! Temperaturi resimțite și de 46 de grade.
Valul de caniculă îngenunchează România. Locul unde sunt 46 de grade. Luna iulie, cea mai călduroasă din ultimii 120 de ani

Meteorologii

avertizează că, în România, la ora 15, au fost resimțite temperaturi și de 46 de grade. În București, nivelul din termometre a urcat la 42 de grade. Ultimele temperaturi în România, azi sunt printre cele mai mari din ultimii 100 de ani.

Canicula îngenunchează România

Meteorologii anunță un nou val de caniculă și temperaturi sufocante în țara noastră, existând posibilitatea ca luna iulie să devină cea mai călduroasă din ultimii 120 de ani.

caniculă

„Vorbim despre un al doilea val de caniculă în zona țării noastre, după ce toată Europa de Sud și Sud-Est a experimentat încă din 3 iulie valori de temperaturi care au atins 44-45 de grade Celsius.

Luni, în zona țării noastre, valul de căldură se va intensifica. Va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș, acolo unde temperaturile maxime se vor situa între 33-37 de grade.

În zonele aflate sub incidența codului portocaliu, anume Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei, temperaturile se vor situa între 37-39 de grade Celsius.

Disconfortul termic va fi unul accentuat, deoarece indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile resimțite se vor apropia de 44-45 de grade Celsius.

Luni ne vom afla sub incidența codului portocaliu. Durata pentru acest al doilea val de căldură este estimată până, cel târziu, sâmbătă.

Luna lui cuptor va putea fi una dintre cele mai călduroase luni iulie din istoria măsurătorilor meteorologice.

Așa cum se anticipează la nivel internațional, este posibil ca luna iulie, la nivel mondial, să fie cea mai călduroasă din ultimii 120 de ani”, a spus Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3 CNN.

  • 46 grade Băile Herculane
  • 44 grade Calafat
  • 44 grade Drobeta Turnu Severin
  • 44 grade Moldova Veche
  • 43 grade Lugoj
  • 42 grade Timișoara
  • 42 grade Târgu Jiu
  • 42 grade Oravița
  • 42 grade București

Vezi și: Au fost anunțate locurile în care oamenii primesc apă cu porția! Canicula lovește puternic România

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult