- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Umbrărescu a câștigat contractul pentru Autostrada A8. Afaceristul român a învins 4 companii străine

19 Jul, 21:14 • Stefan Simion
Dorinel Umbrărescu a bifat încă un succes major. Antreprenorul român a fost desemnat câștigător al contractului pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 a Autostrăzii Târgu Mureș - Târgu Neamț. Angajamentul are o valoare de 1,56 de miliarde de lei, fără TVA. 
Umbrărescu a câștigat contractul pentru Autostrada A8. Afaceristul român a învins 4 companii străine

Anunțul privind licitația câștigată de către Dorinel Umbrărescu a fost făcut miercuri, 19 iulie, de către Cristian Pistol, șeful CNAIR.

Astfel, Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade trebuie să finalizeze lucrările finanțate prin PNRR, în termen de 30 de luni. Șase luni sunt „rezervate” pentru proiectare, iar 24 de luni pentru execuția lucrărilor. În total, este vorba despre 29,91 km, secțiunea Leghin – Târgu Neamț, care face parte din Autostrada A8 (Târgu Mureș – Târgu Neamț – Iași – Ungheni).

„Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea contestaţiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, a precizat directorul general al companiei de drumuri pe pagina sa de Facebook.

În aprilie, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunța:

„A fost desemnat astăzi câștigătorul contractului pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 a Autostrăzii Târgu Mureș- Târgu Neamț (Leghin – Târgu Neamț). Pentru finalizarea celor 29,91 km ai acestei secțiuni a A8 (Autostrada Unirii) constructorul român desemnat are la dispoziție 30 de luni (6 luni perioada de proiectare și 24 de luni perioada de execuție a lucrărilor) și suma de 1,56 de miliarde de (fără TVA) asigurați prin PNRR. Contractul va putea fi semnat după 10 zile dacă nu vor fi depuse contestații.”

Ce firme a învins Dorinel Umbrărescu, la licitația pentru A8

Dorinel Umbrărescu a venit și de această dată, cu cea mai bună ofertă. Afaceristul român a învins firma de casă a lui Ionel Arsene, dar și patru asocieri turcești.

1. Asocierea Danlin XXL SRL – Intertranscom Impex SRL (România);

2. Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL (România);

3. Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS (Turcia);

4. Mapa Insaat VE Ticaret Anonim Sirketi (Turcia);

5. Nurol Insaat VE Ticaret AS (Turcia);

6. Tekfen İnşaat VE Tesisat AŞ (Turcia).

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult