- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un aliment consumat de toți românii se va ieftini! Furnizorii au redus prețurile pentru hipermarketuri

20 Feb, 12:45 • Bumbeneci Diana
După ce au existat numeroase nemulțumiri cu privire la prețurile de la raft, furnizorii au început să ia noi decizii. Un aliment se va ieftini semnificativ.
Un aliment consumat de toți românii se va ieftini! Furnizorii au redus prețurile pentru hipermarketuri

Vești bune pentru români. Prețul laptelui în magazine urmează să scadă cu până la 25%. Anunțul a fost confirmat astăzi chiar de reprezentanții patronatului din industrie, anunță Antena3.

Laptele, alimentul ce se va ieftini în 2023

Furnizorii din industrie au anunțat că în urma numeroaselor dezbateri ce au avut loc în ultima perioadă au redus prețurile pentru hipermarketuri. Se pare că decizia a fost luată în regim de urgență, după ce vânzările s-au prăbușit din cauza scumpirilor.

Tot în acest context, fermierii fac un apel destul de mare la oamenii legii din țara noastră să oprească importurile de lapte din Ucraina. Ultimele importuri îi duc pe fermieri în pragul falimentului, iar aceștia nu mai știu ce soluții să găsească pentru a ieși din impas.

Ai mai putea citi: Alertă alimentară! ANPC a închis zeci de magazine Lidl! Iată lista neregulilor găsite

Laptele, primul aliment din 2023 ieftinit de furnizori
Laptele, primul aliment din 2023 ieftinit de furnizori

O altă problemă raportată de fermierii de pe teritoriul României este reprezentată de prețul laptelui vândut către procesatori. Se pare că prețurile din ultima perioadă au raportat scădere după scădere.

De partea cealaltă, reprezentanții patronatului din domeniu spun că de acum încolo ar trebui să ne așteptăm la o scădere a prețului în cazul produselor lactate, din cauza cantităților mari de pe piață. Deja contractele au fost negociate cu magazinele.

„În octombrie, s-a atins pragul între preţuri, costuri şi puterea de cumpărare, a fost un moment critic. În decembrie, toţi furnizorii trebuiau să refacă contractele şi să renegocieze.

Vă spun sincer că furnizorii au redus preţul către comericanţi cu 10%-15% şi a apărut un război al promoţiilor Black friday permanent care s-a întins şi pe 2023.

În ianuarie, furnizorii au mai cedat încă 10% pentru că s-au mai redus şi costurile la materie primă, pentru că s-au acumulat stocuri în toată Europa”, a spus Dorin Cojocaru, preşedinte, Asociaţia Patronală Română din Industria Laptelui – APRIL.

Sursa citată anterior mai anunță și că vânzările de produse lactate s-au prăbuşit după scumpirile din ultimele luni. Preţul celui mai ieftin sortiment de lapte a ajuns aproape 10 lei.

Te mai poate interesa pe acest subiect: Un gigant de pe piața alimentară anunță majorări de preț în 2023. „Aavem de recuperat pe parcursul întregului an”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult