- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un bătrân de 97 ani și-a uitat borseta cu 12.700 euro și 7.500 lei în taxi. Ce a făcut șoferul la scurt timp

21 Oct, 15:39 • Bumbeneci Diana
Un bătrân în vârstă de 97 ani din Olt a fost înconjurat de ghinion în momentul în care și-a pierdut borseta. Acesta a rămas fără averea sa, uitând tot ce avea în taximetrul care l-a dus la cumpărături.
Un bătrân de 97 ani și-a uitat borseta cu 12.700 euro și 7.500 lei în taxi. Ce a făcut șoferul la scurt timp

Se pare că bătrânul de 97 ani, din comuna Șopârlița, județul Olt, a urcat într-un taxi în zona Spitalului județean de Urgență Slatina. El i-a cerut taximetristului să-l ducă la magazinul Kaufland. La coborâre, bătrânul a uitat însă borseta în care avea documente și o sumă importantă de bani: 12.700 euro și 7.500 lei, anunță Adevărul.

Un bătrân a avut norocul de a-și recupera 12.700 euro și 7.500 lei uitați în taxi

Norocul clientului a fost acela că taximetristul a văzut la un moment dat borseta, însă neștiind unde să-l caute pe proprietar a dus-o la Poliția Municipiului Slatina. A fost un șofer corect, deoarece nu a luat un leu din banii găsiți.

La rândul său, proprietarul, văzând că îi lipsește borseta cu banii, s-a întors în stația de taxi, cu speranța că va afla dacă cineva a găsit, cumva, în stație obiectul pe care îl pierduse.

În acest timp a fost sunat chiar de polițiști, care printre documente găsiseră și o hârtie cu un număr de telefon notat. În cele din urmă, mica avere a ajuns înapoi la proprietar.

Citește și: Anul 2022, însoțit de ghinion. Producția de țiței a României a scăzut cu 6,4%

Un bătrân de 97 ani și-a uitat borseta cu 12.700 euro și 7.500 lei în taxi. Ce a făcut șoferul la scurt timp
Un bătrân de 97 ani și-a uitat borseta cu 12.700 euro și 7.500 lei în taxi. Ce a făcut șoferul la scurt timp

Astăzi, 20 octombrie a.c., polițiștii Poliției Municipiului Slatina au fost sesizați de un bărbat cu privire la faptul că, pe bancheta din spate a autoturismului pe care îl folosește în regim de taxi, a găsit o borsetă.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat proprietarul borsetei, respectiv un bărbat, în vârstă de 97 de ani, din comuna Șopârlița, căruia i-au restituit bunul ce conținea 12.700 de euro, 7.500 de lei și documente personale.

Proprietarul a apreciat gestul bărbatului, în vârstă de 31 ani, din municipiul Slatina, care a găsit bunul și l-a predat autorităților, transmițându-i acestuia mulțumiri”, au transmis reprezentanții Poliției Olt.

Polițiștii au mai transmis în acest context faptul că bunul găsit și nepredat proprietarului sau autorităților constituie infracțiune.

„Amintim că însușirea unui bun găsit sau ajuns din eroare în posesia altei persoane, care nu îl predă autorităților sau celui care l-a pierdut, în termen de 10 zile, constituie infracțiune.

Mulțumim cetățenilor care își asumă un rol activ în viața comunității și vin în sprijinul oamenilor legii”, au mai menționat reprezentanții IPJ Olt.

Te mai poate interesa: Femeile care nu reușesc să se angajeze vor primi sprijin! Gabriela Firea anunță ce se va întâmpla cu româncele care au vârsta peste 55 de ani

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult