- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un ciclon va aduce ninsori și viscol în weekend în România / Prognoza meteo

16 Nov, 13:45 • Andrei Alina
Meteorologii anunță schimbări radicale ale vremii în următoarele zile în România. Temperaturile scad simțitor și vom avea lapoviță și ninsori la munte. În restul țării vor fi ploi.
Un ciclon va aduce ninsori și viscol în weekend în România / Prognoza meteo

Începând de vineri, o depresiune atmosferică va începe să afecteze țara noastră. Inițial, sunt așteptate ploi doar în jumătatea vestică a țării, dar spre seară precipitațiile se vor extinde și în restul teritoriului, iar la munte vor predomina ninsorile, scrie meteoradar.ro.

Sâmbătă, ciclonul va ajunge în bazinul vestic al Mării Negre. Aportul suplimentar de umezeală din mare va conduce la o intensificare a precipitațiilor în regiunile estice. În același timp, dinspre est va pătrunde o masă de aer rece, iar temperaturile vor scădea tot mai mult spre seară.

Citește și: Valorile termice se schimbă radical! Prognoza meteo în a doua jumătate a lunii noiembrie se anunță a fi cu viscol, ninsori și temperaturi sub pragul de îngheț!

Sunt șanse destul de mari ca în zonele mai înalte de relief din estul și centrul țării ploaia să se transforme treptat în lapoviță și ninsoare, mai ales în timpul nopții. Câțiva fulgi nu sunt excluși nici la câmpie.

Citește și: Condițiile meteo se înrăutățesc. Autoturismele care tranzitează zone înalte trebuie să fie echipate de iarnă!