- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Condițiile meteo se înrăutățesc. Autoturismele care tranzitează zone înalte trebuie să fie echipate de iarnă!

12 Nov, 16:31 • Oprea Alina
Conditiile meteo cer schimbări radicale pentru șoferii români! CNAIR a declarat recomandările pe care aceștia trebuie să le aibă în vedere!
Condițiile meteo se înrăutățesc. Autoturismele care tranzitează zone înalte trebuie să fie echipate de iarnă!

Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere a avertizat, la nivel național, toți șoferii care vor tranziteze zone înalte de faptul că aceștia trebuie să se gândească de două ori înainte de a pleca la drum. Condițiile meteo încep să se înrăutățească, dat fiind faptul că este deja jumătatea lunii Noiembrie, iar luna Decembrie se apropie cu pași repezi, ceea ce înseamnă ca iarna își va spune cuvântul, cât de curând, dacă nu a făcut-o deja.

Vezi mai multe despre: Luna decembrie vine cu temperaturi neobișnuite în România. ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Condiții meteo nefavorabile!

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a pus focusul asupra echipării autovehiculelor în ultima vreme, punând toți șoferii în temă, astfel pentru siguranța lor, dar și pentru a nu primi amenzi aferente acestor cerințe. CNAIR anunță că este obligatoriu ca autoturismele să se echipeze de iarnă, în zonele înalte, unde au început ninsorile.

“Având în vedere faptul că în zonele înalte au început ninsorile, reamintim faptul că este obligatoriu ca vehiculele care le tranzitează trebuie să fie echipate de iarnă. În special autovehiculele grele sa fie echipate cu lanțuri, deoarece există risc de accidente, dar și de blocare a drumurilor, ceea ce îngreunează acțiunea utilajelor de deszăpezire.”, avertizează CNAIR, conform Economedia.

CNAIR face anunț asupra condițiilor meteo!
CNAIR face anunț asupra condițiilor meteo

Totodată Compania Naționala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a făcut un anunț cu privire la anumite recomandări.

”Facem apel la conducătorii auto ca înainte să plece la drum să verifice prognoza meteo și atenționările CNAIR și ale poliției rutiere.”,recomandă CNAIR, potrivit sursei citate anterior.

CNAIR precizează că utilajele care sunt destinate deszăpezirii și drumarii sunt mobilizați în teren și acționează acolo unde situația o impune, pentru a facilita circulația șoferilor și unde condițiile nu permit șoferilor să treacă.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/.

Vezi mai multe despre: Când apar ninsorile, de fapt, în București. ANM schimbă complet prognoza meteo