- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un fost deputat judecă deciziile Guvernului. Marius Pașcan se teme că taxele și impozitele vor fi mărite, tocmai pentru a acoperi gaura la buget. „Sărmanul de rând suferă și plătește!”

13 Apr, 08:52 • Lupu Alexandra
Marius Pașcan anticipează că taxele și impozitvele vor fi mărite. Motivul? Nevoia Guvernului de a acoperi gaura bugetului.
Un fost deputat judecă deciziile Guvernului. Marius Pașcan se teme că taxele și impozitele vor fi mărite, tocmai pentru a acoperi gaura la buget. „Sărmanul de rând suferă și plătește!”

Marius Pașcan condamnă deciziile Guvernului, care au condus la o gaură la buget pe care reprezentanții trebuie să o acopere în cele din urmă, referindu-se la angajările de la stat, majorarea salariilor funcționarilor și împrumuturile de pe piețele externe. Așa cum relatează stiripesurse.ro, fostul deputat se teme că taxele și impozitele vor fi mărite, totul în timp ce „românul de rând spoliat rabdă de foame”.

Marius Pașcan: ce se va întâmpla cu taxele și impozitele

Marius Pașcan declară public că deciziile luate de Guvern sunt cele care au dus la gaura existentă în buget. Fostul deputat susține că angajările de la stat, împrumuturile din piețele externe și majorarea salariilor funcționarilor sunt doar câteva dintre cauzele care au dat curs situației actuale.

Fostul deputat povestește că Guvernul a angajat 16.000 noi funcționari la stat, iar în plină criză, reprezentanții au decis să modifice Codul Fiscal și să mărească impozitele și taxele. Salariile demnitarilor, funcționarilor publici, funcționarilor parlamentari și guvernamentali au fost majorate, dar mai ales, sumele forfetare ale responsabililor din partide au atins sume record.

În continuare, fostul deputat precizează că Guvernul a alocat sporuri incredibile pentru „toxicitate”, „praf” sau „uzura prematură a organismului”. În același timp, rândurile pensionarilor speciali au fost sporite.

„Au angajat suplimentar, anul trecut, circa 16.000 de noi funcționari la stat, astfel încât am ajuns la un record absolut de aproape 1,3 milioane de bugetari în România zilelor noastre (de la circa 800 de mii în 1989).

74% dintre aceștia sunt angajați în administrația publică centrală. Apoi, în plină criză, au modificat Codul Fiscal, majorând impozitele și taxele, le-au mărit salariile demnitarilor, ale funcționarilor din administrația publică, pe cele ale funcționarilor guvernamentali și parlamentari, au majorat substanțial sumele forfetare ale parlamentarilor, au acordat incredibile sporuri pentru „calculator”, „stres neuropsihic”, „toxicitate”, spor pentru „uzura prematură a organismului”, dar și spor pentru „praf”.

Au achiziționat sute de BMW-uri de lux pentru poliție, au alocat mii de euro pentru salariile clientelei politice de lux, ale șefilor instituțiilor publice, agențiilor și societăților statului, au sporit rândurile pensionarilor speciali, pensionați de tineri cu pensii necontributive nesimțite, pensionari privilegiați care se reangajează tot la stat, în funcții de conducere gras remunerate, tot guvernanții au acoperit de la bugetul de stat „tunuri” gen City Insurance și Euroins ș.a”, relatează Marius Pașcan pe Facebook.

Te-ar putea interesa și: Guvernul României a simplificat procedura de accesare a fondurilor de 46 de miliarde de euro alocate României prin Politica de Coeziune 2021-2027

Marius Pașcan
Marius Pașcan

Fostul deputat spune că toate aceste lucruri s-au întâmplat în timpul în care „românul de rând spoliat rabdă de foame”. Pașcan relatează că România este îndatorată pe termen lung, tocmai pentru că Guvernul s-a împrumutat masiv de pe piețele externe, dar mai ales, responsabilii s-au mirat atunci când a fost identificată gaura din banii publici. Reprezentantul precizează că guvernanții ar trebui să se explice în fața Comisiei Europene, având în vedere că statul român este pe minus cu 20 milioane de lei, dar mai ales, pentru că trebuie să îndeplinească anumite condiții de sustenabilitate și stabilitate economică pentru a îndeplini jaloanele PNRR.

„În tot acest timp, când românul de rând spoliat rabdă foame iar pe produsele alimentare de bază se pun sisteme antifurt, statul român s-a împrumutat și se împrumută masiv de pe piețele externe, la dobânzi enorme, care îndatorează și împovărează România pe termen lung.

A venit scadența, guvernanții trezindu-se „mirați” că, la execuția bugetară pe primele luni din acest an, se înregistrează o gaură la buget de circa 20 de miliarde de lei, față de proiecția, respectiv încasările prevăzute la bugetul de stat. Acum, PSD-PNL-UDMR fac strategii cum să o „scalde”. Să reducă salariile bugetarilor, să reducă numărul angajaților la stat, să blocheze angajările și sporurile?

Cert este că trebuie să dea socoteală Comisiei Europene, care pretinde stabilitate economică și sustenabilitate în privința bugetului de stat, pentru ca România să îndeplinească jaloanele și angajamentele asumate vizând alocarea banilor prevăzuți prin PNRR”, afirmă Pașcan.

Fostul deputat se teme că guvernanții vor da vina pe Comisia Europeană și că se vor folosi în mai multe rânduri de problema jaloanelor PNRR. Marius Pașcan a afirmat că „o astfel de atitudine reprezintă o gravă iresponsabilitate”, iar acest lucru rezultă chiar din declarațiile publice ale partidelor PSD și PNL, care menționează în spațiul public despre alegerile anticipate sau comasările deciziilor electorale. Fostul deputat face o predicție importantă: concret, Pașcan susține că taxele și impozitele românilor ar putea fi majorate.

„În consecință, fac o predicție, anume că vor găsi soluția „miracol” de a majora din nou, prin diverse tertipuri normative și procedurale, impozitele și taxele pentru români.

Sărmanul de rând suferă și plătește! S-a demonstrat că nu e prost cel care cere, ci nătângul care se conformează inert și achită supus”, a adăugat Marius Pașcan.

Citește și despre: În plină criză, Guvernul taie salariile bugetarilor, dar are în plan să tripleze numărul românilor cu titlul de revoluționar. Impactul bugetar sare de 24 de milioane de lei