- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un miliard de euro din fonduri europene! La jumătatea anului 2023 banii vor ajunge la milioane de români

24 Mar, 09:58 • Bumbeneci Diana
Vești bune pentru milioane de români. Un miliard de euro din fonduri europene ajung la persoanele defavorizate de la jumătatea anului.
Un miliard de euro din fonduri europene! La jumătatea anului 2023 banii vor ajunge la milioane de români

Sunt vești bune pentru românii care așteaptă sprijin de la Guvern. De la jumătatea anului, aproape un miliard de euro, bani din fonduri europene, vor ajunge sub formă de ajutoare pentru mai multe categorii defavorizate de la noi din ţară – vârstnici, copii din familii modeste și persoane cu dizabilități, anunță Antena3.

Un miliard de euro din fonduri europene pentru românii vulnerabili

Potrivit informațiilor oferite de specialiștii din Guvernul condus de Nicolae Ciucă, în primul rând, este vorba despre bani pentru rechizite şi haine pentru 300.000 de copii de grădiniță și școală.

Banii vor veni sub formă de vouchere care vor avea o valoare de 750 de lei. Condiția este ca părinții să aibă venituri sub 1.275 de lei fiecare.

Mai mult, în instituțiile de învățământ din România va fi extins programul de masă caldă, iar cele care nu au echipamente și spații potrivite pentru desfăşurarea cursurilor, vor primi finanțare. Sunt promise ajutoare și pentru părinții de nou-născuți: câte 2.000 de lei pentru trusou.

Citește și: Se schimbă vârsta de pensionare. Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii anunță și cine va primi mai mulți bani

Bani pentru români
Bani pentru români

În plus, studenții cu burse sociale ar urmă să primească 1.500 de lei, la început de an universitar, iar peste 2 milioane de persoane vor primi, în continuare, vouchere pentru alimente.

Vouchere pentru elevi şi copii de grădiniţă

– vouchere de 750 de lei pentru haine și rechizite

– venituri sub 1.275 lei/părinte

– programul masa caldă va fi extins în școli

Ajutoare pentru alte categorii de persoane

– 2.000 de lei pentru trusou

– 1.500 de lei pentru studenții cu burse sociale

– 1.000 de lei vouchere pentru alimente

980 milioane de euro, bani pentru categoriile vulnerabile

– vârstnici

– copii din familii modeste

– persoane cu dizabilități.

Vezi și: Adevărul iese la iveală! Un locotenent-colonel prezintă adevăratul talon de pensie specială. Cu cât i-au crescut veniturile din februarie 2013 și până în prezent

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult