- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Adevărul iese la iveală! Un locotenent-colonel prezintă adevăratul talon de pensie specială. Cu cât i-au crescut veniturile din februarie 2013 și până în prezent

08 Mar, 10:38 • Stefan Simion
Un locotenent-colonel în rezervă a decis să îți publice talonul de pensie. Acesta le transmite românilor „creșterea spectaculoasă a pensiei. Talon februarie 2023 vs. talon februarie 2013”.
Adevărul iese la iveală! Un locotenent-colonel prezintă adevăratul talon de pensie specială. Cu cât i-au crescut veniturile din februarie 2013 și până în prezent

Continuă spectacolul dezvăluirilor veniturilor militarilor în rezervă și retragere, după ce s-a spus că pensionarii din sistemul militar au venituri lunare ieșite din comun, însă în realitate, banii sunt de fapt alții. Pensionarii din Ministerul Apărării Naționale au început să-și facă publice taloanele de pensie pe rețelele de socializare, în contextul discuțiilor privitoare la reforma pensiilor militare, anunță Bugetul.

Un locotenent-colonel prezintă adevăratul talon de pensie specială

După ce un pensionar militar și-a făcut public talonul de pensie, pentru a vedea utilizatorii „ce înseamnă o pensie specială”, au continuat și alții să recunoască ce bani iau, de fapt.

Vezi și: Continuă spectacolul dezvăluirilor pe tema pensiilor speciale! Un pensionar militar din România și-a publicat talonul de pensie din februarie 2023

Acum un alt fost militar face publice taloanele sale de pensie, pentru ca internauții să poată observa cu cât i-a crescut pensia în ultimii zece ani. Mai exact, locotenent-colonelul în rezervă a prezentat două taloane de pensie, unul din februarie 2013 și altul din februarie 2023.

  1. Așadar, în luna februarie 2013, pensionarul militar a încasat o pensie de 2.271 de lei.
  2. Anul acesta, în februarie 2023, el a primit o pensie de 3.446 de lei.

Citește și: Salarii militari 2023. Armata Româna este unul dintre cei mai buni angajatori din țară, însă iată cât se câștigă în funcție de grad

Talon pensie specială
Talon pensie specială

„Vă prezint creșterea spectaculoasă a,,PENSIEI mele SPECIALE” în ultimii 10 ANI!!!
AȘA AR TREBUI SĂ,,crească pensiile cu adevărat,,SPECIALE”,adică cu 111,8 LEI PE AN!!!!
Vă asigur că prietenii mei plutonierul adj.ȘEF și maiorul au în continuare exact aceeași pensie ca mine!!!
CONCLUZIA:
La grade DIFERITE, funcții DIFERITE
vechime DIFERITĂ =PENSII EGALE!!”, spune el.

Pensiile speciale în România sunt o formă de pensie acordată anumitor categorii de persoane care au lucrat în domenii specifice ale statului sau care au avut anumite funcții publice. Aceste pensii sunt acordate pe lângă pensia normală de vechime și pot fi considerate ca o formă de compensație pentru serviciile prestate de acești angajați.

Printre categoriile de persoane care beneficiază de pensii speciale în România se numără magistrații, militarii, polițiștii, funcționarii publici și aleșii locali. Valoarea acestor pensii poate fi semnificativ mai mare decât pensiile normale de vechime și a fost criticată de unii pentru că crește cheltuielile bugetului de stat și poate fi considerată o formă de privilegiu pentru aceste categorii de persoane.

În ultimii ani, există o presiune crescută din partea opiniei publice pentru eliminarea pensiilor speciale, cu argumentul că acestea sunt inechitabile și nu se justifică din punct de vedere economic.

Mai poți citi: Un militar publică fluturașul de salariu pentru ca românii să afle totul despre povestea contribuției la pensiile din Armata Română! „Apoi ne-am împrăștiat ca pleava în toate colțurile lumii căutând alte oportunități fiind deja scârbiți de acest sistem ticălos”

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult