- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un nou ciclon amenință România! ANM anunță o nouă alertă meteo de ultimă oră

23 May, 13:08 • Bumbeneci Diana
Vremea continuă să fie instabilă în România. Un nou ciclon se îndreaptă către țara noastră.
Un nou ciclon amenință România! ANM anunță o nouă alertă meteo de ultimă oră

Un nou ciclon format în Mediterană amenință mai multe zone din Europa. Printre țările vizate se numără și România. A intrat în vigoare un cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină în mai multe zone.

Un nou ciclon în România

Alina Șerban, meteorolog în cadrul ANM, a anunțat la Antena 3, că în prezent ne aflăm sub incidența unui mesaj de atenționare meteorologică. În partea de vest și sud-vest a țării se anunță cod galben, iar în zona Carpaților Meridionali și Occidentali vor fi descărcări electrice, averse torențiale și grindină.

Vezi și: Începe programul Litoralul pentru toți! Cum poți avea parte de tarife începând cu 52 de lei

Ne aflăm sub incidența unui mesaj de atenționare meteorologică cod galben pentru partea de vest și de sud-vest a teritoriului Banat, Crișana, Oltenia, nord-vestul Munteniei, zona Carpaților Meridionali și zona Carpaților Occidentali, acolo unde avem manifestări specifice instabilității atmosferice, respectiv averse torențiale frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și căderi de grindină.

Vorbim de averse torențiale, în consecință, cantități mai importante de apă peste 20-25l pe metrul pătrat, izolat chiar peste 30 litri pe metrul pătrat, iar vântul va prezenta intensificări de scurtă durată, cu rafale în general de 55-60km/h manifestări specifice instabilității atmosferice avem și în celelalte regiuni, cu precădere în cele sud-estice, dar pe arii mai restrânse”, a spus Alina Șerban, meteorolog în cadrul ANM, la Antena 3 CNN.

Tot în acest context, meteorologul de la ANM, Alina Șerban a mai transmis că și zilele următoare vom avea parte de instabilitate atmosferică, mai ales în jumătatea de sud a țării. De altfel, temperaturile vor fi destul de mari, mai exact, acestea vor atinge 27-28 și respectiv 29 de grade.

„De altfel, această masă de aer cu proprietăți pentru instabilitatea atmosferică se va menține pe tot parcursul săptămânii și vom avea astfel de manifestări aproape în fiecare după-amiază, cu precădere în jumătatea de sud a teritoriului, în condițiile în care și temperaturile vor fi destul de ridicate. La amiază vor mai atinge valori de 27-28, poate chiar 29 grade”, a mai spus meteorologul.

Ai mai putea citi: Meteo 19 mai – 19 iunie. Adio vreme caldă. Urmează ploi, vijelii puternice, grindină, tunete şi fulgere

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult