- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un nou contract record semnat de CFR. Sorin Grindeanu anunță investiții de 3,1 milioane de euro prin PNRR

10 Feb, 10:45 • Bumbeneci Diana
CFR Infrastructură a semnat contracte de 3,1 miliarde de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență, din totalul de 3,4 miliarde de euro. Anunțul a fost făcut de Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
Un nou contract record semnat de CFR. Sorin Grindeanu anunță investiții de 3,1 milioane de euro prin PNRR

CFR SA a semnat un nou contract pentru lucrări de reparații la infrastructura feroviară, ajungând astfel la un total de 126 de contracte semnate pentru modernizarea și repararea infrastructurii feroviare cu o valoarea totală estimă de 3,1 miliarde de euro, din totalul de 3,4 miliarde de euro alocați prin PNRR, a anunțat joi ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, pe pagina personală de Facebook.

CFR semnează un nou contract istoric

Contractul semnat joi are ca obiect lucrări prin care se urmărește ridicarea restricțiilor de viteză și creșterea gradului de siguranță a circulației pe 41,83 km din cadrul tronsonului de cale ferată Tecuci – Iași. Este un contract cu o valoare 163 de milioane lei (fără TVA), iar lucrările sunt de tip Quick Wins, a explicat Grindeanu.

„Un nou contract pentru lucrări de reparaţii la infrastructura feroviară a fost semnat astăzi de CFR. Compania ajunge astfel la un total de 126 de contracte semnate pentru modernizarea şi repararea infrastructurii feroviare cu o valoarea totală estimă de 3,1 miliarde de euro, din totalul de 3,4 miliarde de euro alocaţi prin PNRR! Contractul de astăzi are ca obiect lucrări prin care se urmăreşte ridicarea restricţiilor de viteză şi creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei pe 41,83 km din cadrul tronsonului de cale ferată Tecuci-Iaşi. Este un contract cu o valoare 163 de milioane lei (fără TVA), iar lucrările sunt de tip Quick Wins” a scris Sorin Grindeanu, joi pe Facebook.

Constructorul român are la dispoziție 18 luni pentru a finaliza lucrările pe cele 10 Loturi (Lot 1: Tutova – Zorleni; Lot 2: Bârlad – Zorleni; Lot 3: Bârlad – Banca; Lot 4: Zorleni – Banca; Lot 5: Zorleni – Crasna).

Reparațiile pe Loturile 6-10 vor fi organizate pe mai multe tronsoane cuprinse între Banca și Crasna. Sorin Grindeanu mai anunță că la aceste lucrări, constructorul va achiziționa și va înlocui o serie de componente ale suprastructurii căii ferate: șine, traverse, aparate de cale, piatră spartă.

Ai mai putea citi: Vești majore pentru pensionari. CNPP prezintă comisioanele percepute de bănci pentru pensia lunară

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult