- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un nou parc de aventură în România. Complexul a costat aproximativ 4 milioane de euro. În ce oraș se află

14 Jul, 22:46 • Lupu Alexandra
Un parc de aventură uriaș a fost deschis astăzi, 14 iulie, în Galați. Complexul a costat aproximativ 4 milioane de euro.
Un nou parc de aventură în România. Complexul a costat aproximativ 4 milioane de euro. În ce oraș se află

Un nou parc de aventură a fost deschis în România! Complexul este situat în Galați și a costat aproximativ 4 milioane de euro, informează antena3.ro.

Un nou parc de aventură în România

Un parc de aventură a fost inaugurat în orașul Galați astăzi, 14 iulie. Complexul a fost amenajat pe terenul fostei Uzine de Apă. Parcul de aventură a fost construit de Primăria Galați prin intermediul fondurilor europene. Complexul are zone speciale pentru sporturi cu role, traseu pentru bicicliști, traseu motric, labirint din gard viu, spații verzi, alei, parcări, rețele pentru utilități și nu numai.

Te-ar putea interesa și: Orașul norocos din România care are facturi mai mici la energie. Ce trucuri au descoperit locuitorii pentru a economisi energie

„Parcul oferă acum vizitatorilor următoarele zone cu activități specifice: trasee downhill pentru biciclete cu o lungime de peste 100 de metri și o pantă de 14 %, trasee cu grade de dificultate diferite, tobogan cu colaci cu o lungime de circa 100 de metri, traseu pumptrack de circa 170 de m lungime, traseu motric cu circuit de tip activitate fizică medie și intensă, cu funcții de echilibristică, cățărare, balansare, coordonare, sport și joacă, traseul este compus din 18 stații dispuse pe o diferență de 7 m în elevație și include podețe, balansoare, obstacole, bârne de balans, echipamente cu sfori, pietre de cățărare, platforme cu bare, plăci de sărit, circuit de bușteni, zonă de relaxare”, a anunțat Primăria Galați.

Parc de aventură Galați
Parc de aventură Galați

Parcul de aventură a fost amenajat pe un teren abandonat de 15.600 mp unde a funcționat fosta Uzină de apă a orașului, închisă în 2011. Ionuț Pucheanu, primarul Galațiului, a scris pe Facebook că este un spațiu modern, iar mai mult decât atât, tinerii dornici de mișcare și distracție în aer liber sunt deja încântați de loc.

„De astăzi, vă puteți bucura de primul parc de aventură din orașul nostru. Deja, tinerii dornici de mișcare și distracție în aer liber sunt încântați de acest loc.

Este un spațiu modern care oferă numeroase posibilități pentru petrecerea timpului liber, cu trasee de downhill, tubing, pumptrack, traseu motric, precum și cu o zonă de relaxare. Mă bucur că am încheiat acest obiectiv important cu fonduri europene de circa 4 milioane de euro, pe un teren abandonat ani de zile, pe care acum l-am redat orașului. Parcul este situat lângă Plaja Dunărea”, a transmis primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, pe Facebook.

Citește și despre: Singurul oraș din lume unde nu există bani. Unde se află locul fără noțiunea de bogat sau sărac: „Trăiesc într-o perfectă armonie, fără politică sau religii”