- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un nou scandal marca OMV. Șefa companiei susține că a plătit României dublu față de profilul net

16 Feb, 22:10 • Bumbeneci Diana
Situație controversată. Șefa OMV Petrom susține public că firma a platit României dublu față de profitul net al companiei.
Un nou scandal marca OMV. Șefa companiei susține că a plătit României dublu față de profilul net

Continuă discuțiile pe tema OMV Petrom. Instituția a contribuit în 2022 la bugetul de stat al României cu circa 20 de miliarde de lei şi a asigurat 7% din veniturile fiscale la bugetul de stat consolidat al României, potrivit unui comunicat al companiei, anunță Agerpres.

OMV susține că a plătit României dublu față de profilul net

Impozitele, taxele şi contribuţiile directe şi indirecte au reprezentat peste 19 miliarde lei, în timp ce dividendele de bază şi speciale s-au ridicat la circa 1 miliard de lei.

OMV Petrom
OMV Petrom

Ai mai putea citi: Știu elevii din România să se apere în caz de cutremur? Ministerul Educației răspunde solicitărilor DailyBusiness și anunță câte ore educative privind siguranța în situații de risc s-au făcut în școli

Conform sursei citate anterior, impozitele directe au avut cea mai mare creştere. Acestea au ajuns la aproximativ 10 miliarde lei, de aproape 4 ori mai mult faţă de anul 2021.

Impozitele directe includ impozitul pe profit şi alte taxe directe, redevenţele petroliere, o serie de impozite şi contribuţii suplimentare aplicabile extracţiei de petrol şi gaze, vânzărilor de produse petroliere, producţiei de energie electrică, comerţului cu gaze naturale şi energie electrică.

Din totalul sumei prezentate, impozitele suplimentare şi contribuţiile au reprezentat nu mai puțin de 7,3 miliarde lei.

Am avut contribuţii record la bugetul de stat, în anul 2022. Acestea au însumat aproape 20 de miliarde de lei, în timp ce profitul nostru net s-a ridicat la 10 miliarde de lei. Ne-am plătit toate impozitele, taxele şi contribuţiile la timp şi ne-am conformat în mod voluntar măsurilor luate de Guvernul României pentru compensarea parţială a preţurilor la combustibili.

Pentru 2023, compania a planificat investiţii de 6 miliarde de lei, echivalentul a aproximativ 60% din profitul net obţinut în 2022. Suntem o companie românească, cu un rol major în sectorul energetic al ţării, furnizând peste o treime din necesarul de gaze naturale, petrol şi carburanţi şi aproximativ 10% din producţia de energie electrică„, a afirmat Christina Verchere, director general al OMV Petrom.

Ai mai putea citi: Statul oferă bani înapoi românilor! Ce persoane vor avea parte de venituri financiare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult