- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un oficial Engie pariază pe gaz și energie verde: „Gazul va fi şi în următorii 15-20 de ani definitoriu pentru încălzire”

16 Dec, 17:45 • Gabriela Andreescu
Răzvan Grecu, head of business develoment, Engie România, a vorbit despre preocupările majore ale companiei, iar gazele naturale și energia regenerabilă sunt în top. Oficialul Engie consideră tranziţia energetică ca un proces complicat, care trebuie pregătit minuțios, inclusiv pentru zona de încălzire.
Un oficial Engie pariază pe gaz și energie verde: „Gazul va fi şi în următorii 15-20 de ani definitoriu pentru încălzire”

Anul viitor, Engie România, cel mai mare distribuitor şi furnizor de gaze naturale din România, va construi proiecte solare de 47 MW, intenţia fiind de a creşte constant acest portofoliu în următoarea decadă, până la o capacitate aproximativă de 700 MW. În prezent, portofoliul de energie verde al Engie România include proiecte cu o capacitate de peste 120 MW, informează ZF.

Gazele naturale şi energia rege­nerabilă, dar și modernizarea infrastructurii, sunt preocupările majore ale Engie România

Reprezentantul Engie a spus că furnizorul de energie își concentrează eforturile pe zona gazelor naturale și a energiei, în special modernizarea continuă a acestei infrastructuri, pentru încorporarea, în cadrul acesteia, a gazelor verzi.

Engie România va investi în rețelele de gaze naturale și energie verde
Engie România va investi în rețelele de gaze naturale și energie verde

Citește și: Producția Dacia și Ford a crescut cu aproape 25% an/an în primele 11 luni ale anului

„Gazele naturale şi energia rege­nerabilă sunt preocupările majore pe care le avem. Operăm una dintre zo­nele mari de infrastructură din România şi este evident că o prio­ritate pentru noi este continuarea procesului de mo­dernizare a a­cestei infrastruc­turi. Şi partea cea mai im­portantă, cu un orizont de timp puţin mai larg, este aceea de a pregăti această infrastructură pentru încor­porarea gazelor verzi“, a spus Răz­van Grecu, head of business deve­loment în cadrul Engie Ro­mânia, în cadrul unei noi ediţii a conferinţei ZF Energie.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, compania a terminat anul trecut cu o cifră de afaceri de 7,7 mld. lei, în creştere faţă de nivelul de 6,5 mld. lei din 2020, şi cu un profit net de 70 mil. lei, dimi­nuat faţă de nivelul de 498 mil. lei din 2020. Prin intermediul companiei de distribuţie Distrigaz Sud Reţele, ENGIE gestionează 22.000 de kilo­metri de conducte la care sunt conec­taţi circa 2 milioane de clienţi, mai informează sursa citată.

Citește și: O lege așteptată de milioane de români se discută în Parlament: Începând cu 2023, exportul de buştean ar putea fi interzis pe 10 ani, inclusiv în țările europene!

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult