- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un permis fals de conducere costă 1.400 de euro în România. Cine este românul care a plătit această sumă

01 Mar, 15:16 • Lupu Alexandra
Un bărbat din România a cumpărat un permis fals de conducere cu suma de 1.400 euro. Iată pentru ce alte fapte a fost trimis în instanță românul.
Un permis fals de conducere costă 1.400 de euro în România. Cine este românul care a plătit această sumă

Un bărbat din Alba a achiziționat un permis fals de conducere, cu doar 1.400 euro. Primele informații arată că Vasile D. a fost trimis în instanță, după ce a condus un autoturism fără a avea acest drept și după ce a fost depistat sub influența alcoolului la volan, susține ziare.com. Acesta va fi judecat pentru 6 infracțiuni.

Permis fals de conducere în România, 1.400 de euro

Bărbatul din Alba va fi judecat pentru 6 infracțiuni, printre care se enumeră următoarele: complicitate la fals material, conducerea unui vehicul fără permis, conducerea unui autoturism sub influența alcoolului și uz de fals. Rechizitoriul arată că acesta a recunoscut în fața unei alte persoane în 2020 că a achitat suma de 1.400 euro pentru un permis de conducere fals. În septembrie 2020, Vasile D. a fost oprit de Poliția Rutieră.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Metoda prin care pot rămâne fără permisul de conducere, conform noilor modificări aduse Codului Rutier. Toți șoferii trebuie să știe

În fața autorităților, bărbatul din Alba a prezentat documentul falsificat. Ulterior, în noiembrie 2020, acesta a fost depistat la volan sub influența alcoolului, obținând 1.94g0/00 la proba cu numărul 1 și 1/82g0/00 la a doua.

permis fals
permis fals

„În cauză nu au fost formulate cereri şi excepţii cu privire la legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi nu se impun a fi invocate nici din oficiu.

Judecătorul de cameră preliminară constată că rechizitoriul cuprinde datele privitoare la faptele reţinute în sarcina inculpatului şi încadrarea juridică a acestuia, probele şi mijloacele de probă, cheltuielile judiciare, dispoziţia de trimitere în judecată, precum şi alte menţiuni necesare pentru soluţionarea cauzei”, se menționează în încheierea instanței.

Bărbatul din Alba a comis, în total, 6 infracțiuni. Pentru acestea, Vasile D. riscă să primească o sentință de până la 5 ani de închisoare. Ultimele informații arată că dosarul a trecut în momentul de față în etapa camerei preliminare la Judecătoria Alba Iulia și va intra pe rolul instanței, în cazul în care nu este depusă o contestație.

Citește și: Adio drumuri la ghișeu! Poșta Română va aduce la domiciliu permisele de conducere și certificatele de înmatriculare