- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un român, milionar în euro după ce a câştigat titlul european la poker. Un gălăţean a câştigat marele premiu la Joker

27 Feb, 14:46 • Cornel Ghimeșan
Al șaselea cel mai mare turneu principal din istoria Poker Stars European Poker Tour și-a desemnat câștigătorul la Hyatt Regency Paris Etoile. În România, combinaţia de numere norocoase la Joker a fost nimerită la Galaţi.
Un român, milionar în euro după ce a câştigat titlul european la poker. Un gălăţean a câştigat marele premiu la Joker

Românii se pricep la poker. După loviturile date de Daniel Negreanu în turneele de poker de peste ocean, Răzvan Belea și-a adjudecat cea mai mare parte din fondul de premii de 7.708.800 de euro, după ce l-a învins pe suedezul Peter Jorgne în finala CE de poker.

Ajuns în ziua finală ca lider la jetoane, românul cu 1,25 milioane de dolari în încasări MTT pe PokerStars, Răzvan Belea a rămas în fața celor patru adversari finaliști până la capăt, continuând un parcurs remarcabil în ultimele două zile. El s-a menținut pe primul loc după Ziua 4 și 5, fără să cedeze niciodată prima poziție în clasament în timpul unei mari finale pline de acțiune.

Românii iubesc jocurile de noroc! Care sunt platformele online care sunt în topul preferințelor

A fost primul titlu EPT Main Event pentru un jucător de poker din România, Belea terminând un loc mai sus decât Dany Parlafes la EPT Deauville 2015, când popularul turneu a fost găzduit de Franța pentru ultima oară.

În urma victoriei sale, românul Răzvan Belea a câștigat un premiu în valoare de 1.170.000 de euro, în timp ce suedezul Peter Jorgne a trebuit să se mulțumească cu un premiu de consolare de 780.100 de euro, obținând de departe cel mai mare câștig al său în circuitul de poker live.

Românul a făcut ravagii la mesele de poker

Belea și-a început călătoria în poker jucând freeroll-uri pentru a-și construi un bankroll și a participat deja la mai multe evenimente principale EPT înainte de a se înscrie la acesta.

Este ireal, (…) este tot ce am visat de când am început să joc poker. Mă uitam tot timpul la EPT-uri, am jucat câteva, iar acum sunt aici, este un sentiment incredibil, nu știu ce să spun… Sunt un pic emoționat, dar oricum, mi-am urmat visul de la început și am studiat multe ore în spatele calculatoarelor. Totul este posibil!”, a declarat Belea în interviul acordat după câștigarea finalei.

Românul a făcut ravagii la mesele de joc în ultimele două zile de turneu, trimițând mai mulți adversari la casa de plăți. Răzvan Belea a avut, de asemenea, mult sprijin din partea compatrioților săi români de acasă. „Mi-au oferit tot sprijinul și toate mesajele. Toată țara m-a urmărit până la final. Și mi-au spus: «O să câștigi și o să câștigi!». Și chiar am crezut asta!”, a mai declarat Belea după victorie.

Cine au fost cei cinci finaliști la turneul de poker de la Paris

Doar cinci jucători s-au întors la locurile lor de la masa principală de joc și a existat o discrepanță uriașă între primii patru din clasament și Henri Kasper, deoarece estonianul avea la dispoziție doar 11 big blind-uri și mărunțiș. El a trecut cu niște blocaje preflop, în timp ce liderul la jetoane Belea a obținut un pot semnificativ atunci când a făcut flop cu un full house.

În ziua finalei au mai participat și Fabrice Bigot și Brian Delaney. Din iulie 2021, Bigot a bifat trei victorii în capitala Franței, înainte de a ajunge la masa finală în Evenimentul Principal EPT Praga 2022, terminând pe locul 11, pentru 74.950 de euro.

Clasamentul final 2023 EPT Paris Main Event Poker arată astfel:

1     Razvan Belea, România – 1.170.000 euro

2     Peter Jorgne, Suedia – 780.100 euro

3     Fabrice Bigot, Franța – 535.850 euro

4     Brian Delaney, Marea Britanie – 412.200 euro

5     Henri Kasper,Estonia – 317.050 euro

6     Konstantin Held, Germania – 244.000 euro

7     Denzel Spekman, Olanda – 187.650 euro

8     Johan Schultz-Pedersen, Danemarca – 144.300 euro

9     Mehdi Chaoui, Maroc – 111.000 euro, conform PokerNews.

Mare pot Biletul norocos a fost jucat la o agentie din Pechea, judetul Galati si a costat 51,50 lei

Românii câştigă şi la Loto, nu doar la Poker

La tragerea Joker de astazi, 26.02.2023, s-a castigat premiul de categoria I in valoare de 19.646.531,20 lei (aproximativ 4 milioane de euro).

Biletul norocos a fost jucat la agentia 17-081 din Pechea, judetul Galati si a fost completat cu sapte variante la Joker si o varianta la Noroc Plus, pretul acestuia fiind de 51,50 lei.

Acesta este primul castig de categoria I obtinut la Joker in acest an. Ultima data, premiul de categoria I la Joker s-a castigat in data de 23.04.2022 si a fost in valoare de 3.232.736 lei.

Câştigurile din jocurile de noroc care depăşesc 1000 de lei, impozitate cu 40%. Când va intra în vigoare modificarea

De asemenea, la tragerea Loto 5/40 de astazi s-au inregistrat doua premii de categoria I in valoare de 1.193.209,50 lei (peste 242.600 de euro) fiecare.

Biletele norocoase au fost jucate la agentia 24-068 din Baia Mare, judetul Maramures si la agentia 31-009 din Zalau, judetul Salajpretul acestora fiind fiind de 21,50 lei, respectiv 582,50 lei.

Conform Regulamentului privind organizarea si administrarea jocurilor de tip loto traditional, castigatorii au la dispozitie 90 de zile incepand cu data tragerii pentru a-si revendica castigul.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult