- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ungurii vin în România pentru a-și alimenta mașinile. Prețul unui litru de benzină s-a scumpit în Ungaria! Cât costă acum

14 Jan, 11:29 • Fundeanu Madalina
Prețul mai mare al litrului de benzină din Ungaria îi determină pe unguri să-și alimenteze mașinile în România. Cât a ajuns să coste acesta!
Ungurii vin în România pentru a-și alimenta mașinile. Prețul unui litru de benzină s-a scumpit în Ungaria! Cât costă acum

Ungurii au descoperit o nouă metodă de a economisi până la 12.000 HUF pe lună, echivalentul a aproximativ 157 de lei, astfel că unii dintre ei preferă să vină în România să își alimenteze mașinile, benzina și motorina fiind mult mai accesibile la noi în țară, conform informațiilor transmise de Ziare.com.

Prețul mai mare al litrului de benzină din Ungaria îi determină pe unguri să-și alimenteze mașinile în România

Presa maghiară a scris despre acest fenomen, anunțând în același timp că de luni, 15 ianuarie, prețul combustibilului va crește cu 21 HUF pe litru, relatează sursele maghiare, din cauza majorării accizelor.

Ai mai putea fi interesat și de: La ce înțelegeri s-a ajuns după 4 ore de negocieri cu protestatarii. Sorin Grindeanu: „Sunt lucruri pe care le putem face şi pentru asta ne-am angajat”

Benzină
Benzină

Aceasta ar fi a doua majorare din ianuarie 2024, astfel că un litru de benzină în Ungaria a ajuns să coste cu 70 HUF mai mult decât în România. Prețurile la combustibil se vor apropia de nivelul austriac, unde salariul mediu este de trei ori mai mare decât cel din Ungaria, anunță mai multe surse din Ungaria.

Majorarea obligatorie a accizelor este aplicată de Mol în două tranșe, cea de a doua tranșă intrând în vigoare începând din data de luni, 15 ianuarie. Potrivit holtankoljak.hu, în urma acestor majorări, prețul mediu al benzinei va fi de 580 HUF/litru (cca. 7.6 lei), în timp ce cel al motorinei va fi de 608 HUF/litru (cca. 8 lei) la nivel național.

După cum se menționează într-o analiză realizată de RTL Híradó, în România se vinde benzină pentru 500 de HUF la o pompă situată la mai puțin de un kilometru de granița cu Ungaria, unde s-au prezentat deja sâmbătă mulți șoferi maghiari.

Un expert a spus pentru RTL că de luni, cetățenii ungari pot încerca să economisească costurile lunare trecând granița în România, pentru a alimenta. El a adăugat că în cazul României, benzina va fi mai ieftină în medie cu 70 HUF, în timp ce în cazul Sloveniei și Croației, cu 50-60 HUF.

Vezi mai multe știri: Cartea de identitate în 2024. Anunț pentru cei care au schimbat domiciliul și au nevoie de un nou buletin!