- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Urmează concedieri pe capete! Compania care va da afară 19.000 de angajați în următoarele 18 luni

23 Mar, 21:50 • Constantin Cristina
Firma de consultanță și IT Accenture va face 19.000 de concedieri în următoarele 18 luni. Mai mult de jumătate din personal va fi afectat.
Urmează concedieri pe capete! Compania care va da afară 19.000 de angajați în următoarele 18 luni

Compania de consultanță și IT Accenture vrea să desființeze 19.000 locuri de muncă, adică 2,5% din forța sa de muncă, în următoarele 18 luni. Eliminarea locurilor va fi la sectorul de consultanță, timp în care firma se confruntă cu creșterea costurilor, dar și cu perspectivele economice incerte, a scris Financial Times.

Citește și: Concedieri la Skoda. Motivul pentru care 3000 de oameni ar putea fi dați afară

Compania elimină 19.000 de angajați

Într-un document depus la Comisia americană pentru valori mobiliare și burse, compania cu sediul la Dublin a precizat că se așteaptă să suporte costuri de 1,5 miliarde de dolari ca urmare a reducerilor de personal, dintre care 1,2 miliarde de dolari direct legate de concedieri și încă 300 de milioane de dolari din „consolidarea spațiilor de birouri”.

Accenture face concedieri
Accenture face concedieri

Mai mult de jumătate din angajați vor fi afectați de această decizie, dar cel mai mult vor fi afectați cei de la funcții corporative, care nu lucrează direct pentru clienți, a menționat compania. De asemenea, Accenture deține 738.000 de angajați la nivel global și se ocupă cu vânzarea serviciilor de consultanță și externalizare către marile companii.

Un nou sediu la București

Compania multinațională de consultanță în management, soluții tehnologice și outsourching și-a deschis un centru și în Capitală. Serviciul va pune la dispoziția clienților, servicii de externalizare a proceselor de afaceri (Business Process Outsourcing – BPO) în finanțe-contabilitate, resurse umane si logistica-aprovizionare, potrivit datelor.

„Cererea pentru acest tip de servicii (BPO) continua sa creasca, iar infiintarea unui nou centru operational (Delivery Center) in Bucuresti ne va permite sa furnizam servicii in diverse domenii de activitate clientilor nostri din intreaga lume”, a declarat, Alasdair Glen, responsabilul Accenture în România.

Echipa din București va crește pana la 1.000 de angajați. Pentru început, centrul din București va furniza servicii de resurse umane pentru compania Unilever.

Alte articole: Amazon anunță o nouă rundă de concedieri. 9.000 de angajați vor rămâne fără locuri de muncă