- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Vacanță în Dubai 2024. Cât costă o noapte de cazare și ce obiective turistice nu poți rata

30 May, 11:56 • Amarie Giorgiana
Dubai a devenit o destinație extrem de populară pentru români. Este un loc care reușește să surprindă prin experiențele sociale, culturale și gastronomice, așa că ai toate motivele să-ți planifici o vacanță aici. Află din acest articol cât costă o noapte de cazare și ce obiective turistice nu poți rata
Vacanță în Dubai 2024. Cât costă o noapte de cazare și ce obiective turistice nu poți rata

Dubai este cunoscut ca fiind cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite, după numărul de locuitori. Este situat pe coasta de sud-est a Golfului Persic, iar dezvoltarea economică a orașului a crescut major, fiind o rampă de lansare pentru multe business-uri, dar și pentru persoane care își doresc să se afirme în domeniul business-ului. Pe lângă asta, sectorul turismului a cunoscut și el o creștere destul de importantă în ultimii ani.

Orașul din Emiratele Arabe Unite a câștigat titlul de destinația anului 2024. Mai exact, Dubai ocupă locul 1 pentru cea mai populară destinație din lume, în topul realizat de Tripadvisor. Titlul a fost acordat pe baza recenziilor făcute de clienți atât la cazări, cât și la restaurante și activități, notează Daily Mail.

Dubai a devenit o destinație pusă pe lista multor iubitori de călătorii din întreaga lume. În 2021, numărul turiștilor români care au vizitat Emiratele Arabe Unite a fost de peste 56.000, în creștere cu anii precedenți. În plus, în total, Dubai a întâmpinat în urmă cu trei ani un număr impresionant de 7,28 de milioane de turiști, arată datele.

Vacanță în Dubai. Cât costă o noapte de cazare

Dacă încă nu ți-ai planificat concediul pentru această vară și te bate gândul să ajungi în Dubai, trebuie să ai în vedere toate detaliile. Cazarea reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte atunci când urmează să pleci în vacanță, așa că verifică bine prețurile și alege cea mai bună variantă pentru tine. În momentul de față, o noapte de cazare în Dubai pentru două persoane, în luna august, costă între 1.500 și 3.000 de lei, potrivit Booking.  Prețurile diferă în funcție de zonă și de facilități. În ultimul timp, mai multe hoteluri din Emiratele Arabe Unite au crescut prețurile, iar pe rețelele de socializare, turiștii se plâng că taxiurile au prețuri exagerate. Tarifele ar fi fost mărite în urma lunilor de creștere a prețului benzinei din Dubai, scrie Time Out Dubai.

Ce atracții turistice poți bifa în Dubai

Dubai, cea mai populară destinație turistică pentru 2024 îți poate oferi o vacanță de neuitat alături de prieteni, de familie sau de partener. Orașul este preferat de mulți români datorită îmbinării culturii moderne cu istoria, a aventurii cu shopping-ul și a divertismentului de clasă mondială. Dacă te-ai decis și ai cumpărat biletele de avion spre Emiratele Arabe Unite, să știi că printre cele mai impresionante obiective turistice se regăsește Ski Dubai.

El se află în Mall of the Emirates, care are o suprafață totală închiriabilă brută de 255.489 metri pătrați. Găzduiește activități de petrecere a timpului liber pentru familii, printre care Ski Duba, Teatrul Comunitar și Centrul de Artă din Dubai, cu o capacitate de 500 de locuri. Și Magic planet, unul dintre cele mai mari centre de divertisment de familie acoperite din Dubai. În noiembrie 2005, a fost numit cel mai important mall nou din lume la World Travel Awards din Londra. În 2017, Forbes a numit Mall of the Emirates drept unul dintre primele cinci mall-uri din Dubai.

Ski Dubai se recunoaște cu ușurință de la distanță – este clădirea înclinată cocoțată în vârful mall-ului. Aceasta este cu adevărat una dintre cele mai bune activități de interior din Dubai. Aici, turiștii se pot juca cu pinguinii de la Ski Dubai, pot construi un om de zăpadă, se pot rostogoli pe dealuri, se pot plimba cu bobul cu două piste sau pot explora o peșteră de zăpadă. De asemenea, vizitatorii pot da o tură pe tiroliana înghețată sau pot prinde clasicul telescaun până în vârful unui deal, de unde se poate schia până jos.

Madinat Jumeirah & Jumeirah Abra Tour este o o altă locație de neratat. Acesta este un mini-oraș care cuprinde hoteluri de cinci stele, souk-uri ornamentate și puncte de atracție la malul mării.

Citește și: Vacanță în Portugalia 2024. Ce să vizitezi în Lisabona, Porto, Sintra și care sunt cele mai frumoase insule

În plus, pentru a te bucura pe deplin de vacanță, trebuie să încerci și restaurantele din Dubai.  Atlantis The Royal găzduiește mai multe restaurante cu bucătari celebri decât oriunde în lume. Unul dintre ele, Jaleo Restaurant, oferă o gamă largă de preparate delicioase cu arome din Spania.

Iar dacă vrei să ai o priveliște uimitoare, trebuie să încerci restaurantul Above Eleven. Acesta Acesta  află pe acoperișul hotelului Marriott Resort Palm Jumeirah, o poziție de vis pentru o vedere uimitoare la Palm West Beach, Dubai Marina și Ain Dubai, notează What’s on.

Citește și: O vacanță de lux în Paphos, mai ieftină decât un sejur în Mamaia! Cazare de la 400 de lei pe noapte la unele dintre cele mai frumoase hoteluri din Cipru