- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vacanțe în Grecia 2024. Turiștii români vor rămâne cu mai mulți bani în concediu!

26 Dec, 21:26 • Fundeanu Madalina
Românii care își vor petrece vacanțele în Grecia anul viitor se vor lovi de câteva schimbări. Băncile elene trebuie să scadă la minimum retragerile de la bancomat în 2024.
Vacanțe în Grecia 2024. Turiștii români vor rămâne cu mai mulți bani în concediu!

Comisia pentru Concurență din Grecia au obligat băncile elene să adopte o decizie ce-i va afecta pe români de anul viitor. Prin urmare, acestea trebuie să scadă la minimum retragerile de la bancomat. Decizia se va aplica inclusiv turiștilor care merg acolo, scrie Antena 3 CNN.

Schimbările resimțite de românii care își vor petrece vacanțele în Grecia anul viitor

Timp de 3 ani, comisioanele vor fi menținute la acest nivel pentru a ajuta turismul care și-a revenit cu dificultate după perioada pandemiei.

Băncile din Grecia sunt obligate ca până la 1 ianuarie 2024 să reducă taxele. Este vorba despre acel comision pe care îl percep clienților care facă retrageri de la bancomate.

Astfel, de la începutul anului viitor, această taxă va fi de maximum 2 euro. Măsura a fost luată pentru o perioadă de 3 ani și vine după ce comisia de concurență din această țară a făcut verificări și a aplicat amenzi de peste 40 de milioane de euro.

Autoritățile au descoperit că băncile percepeau comisioane mult prea mari pentru clienți și ar fi fost vorba chiar despre o înțelegere între instituțiile financiare. Cinci dintre cele mai mari bănci din Grecia au fost amendate în urma controalelor.

Prin urmare, de această măsură vor beneficia și turiștii români care ajung în Grecia, țară ce este una dintre destinațiile preferate de vacanță pentru români.

Peste 1.000.000 de cetățeni de la noi din țară ajung în fiecare an acolo, iar o analiză recentă arată că românii lasă, în medie, în Grecia, într-o vacanță, aproximativ 600 euro de persoană.

Te-ar putea interesa și: Turiștii au ales! Iată care este cel mai frumos târg de Crăciun din Europa! Un oraș din România se află pe locul 2 în clasament

tranzacții cash Grecia
tranzacții cash Grecia

Veste proastă pentru șoferii români care merg în Bulgaria sau Grecia

Autoritățile din cele două țări le-au pus gând rău vitezomanilor: se pregătesc să implementeze un nou sistem de măsurare a vitezei, iar amenzile vor fi pe măsura ilegalităților săvârșite.

Inițial, sistemul ar fi trebuit să intre în funcțiune încă de la începutul lui 2024, însă deocamdată, autoritățile din Bulgaria spun că se confruntă cu o întârziere din punct de vedere tehnic. Sistemul nu a fost încă certificat, astfel că în prezent, șoferii nu pot primi amenzi în baza datelor surprinse de acest sistem. Deocamdată rămâne doar o perspectivă de viitor.

Întârzierea indică faptul că sancționarea, conform legii privind circulația rutieră, este puțin probabil să se facă până la jumătatea lui 2024. Acest sistem cuprinde 295 de camere fixe și alte 55 de camere mobile.

Citește mai mult: Șoferii români care merg în aceste țări trebuie să fie foarte atenți! Îi așteaptă noi amenzi de circulație!