- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Val de români la granițele țării. Traficul la Vama Nădlac a crescut de 5 ori

18 Dec, 18:25 • Bumbeneci Diana
Românii din străinătate încep să se întoarcă acasă de sărbători, iar aglomerația la granițe este din ce în ce mai mare. Traficul la intrarea în ţară prin Nădlac II a crescut de cinci ori.
Val de români la granițele țării. Traficul la Vama Nădlac a crescut de 5 ori

Românii din străinătate încep să se întoarcă acasă de sărbători. Numărul călătorilor care au intrat în România prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II în weekend, a înregistrat o creștere de cinci ori mai mare, în comparație cu o perioadă obișnuită, iar autoritățile se așteaptă ca numărul persoanelor să crească și mai mult.

Val de români la granițele țării

Peste 62.000 de persoane în au intrat în România în 48 de ore. Această situație a survenit în contextul în care mulți români stabiliți în străinătate revin acasă pentru vacanța de sărbători.

Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră Arad, în ultimele două zile s-au utilizat și artere de ieșire pentru a diminua timpii de așteptare la graniță.

Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II a devenit cel mai aglomerat punct de intrare în țară din județul Arad, cu peste 62.000 de persoane și 17.000 de mijloace de transport, în cazul traficului ușor și turistic.

Vezi și: STUDIU. 7 din 10 angajatori vor oferi anul acesta primă de Crăciun. Bugetul este de până la 400 de lei

trafic granițe
Trafic granițe

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Andrei Dincă, a explicat că majoritatea celor care au intrat în țară sunt români care lucrează în străinătate și vin să petreacă sărbătorile de iarnă alături de familiile lor.

„Majoritatea celor care au intrat în ţară sunt români care lucrează în străinătate şi vin acasă pentru a fi aproape de familiile lor în perioada sărbătorilor de iarnă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă, pentru Agerpres.

Traficul ușor și turistic s-a multiplicat de până la cinci ori față de un weekend obișnuit. Cât despre zilele următoare, autoritățile anticipează un flux semnificativ de călători pe sensul de intrare în țară, înainte de sărbătoarea Crăciunului.

„S-au luat măsuri pentru consolidarea dispozitivului de supraveghere și control la frontiera de stat, iar în funcție de evoluția situației, vor fi adăugate artere suplimentare pentru controlul la intrarea în țară, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

De asemenea, polițiștii de frontieră dispun de stații mobile de control, utilizabile în perioada următoare.

Colaborarea cu autoritățile din Ungaria, în cadrul controlului de frontieră, este menținută, iar se iau în considerare măsuri comune”, anunță autoritățile.

Călătorii sunt îndemnați să consulte aplicația „Trafic online” de pe site-ul Poliției de Frontieră pentru a obține informații despre timpii de așteptare la graniță și pentru a identifica punctele de control mai puțin aglomerate.

Ai mai putea citi: Spunem ADIO acestui tip de făină. Președintele Iohannis a promulgat legea!

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult