- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Valentin Ștefan, primele declarații despre valul de concedieri de la Poșta Română. „Am şi eu o parte de vină”

22 Aug, 23:21 • Lupu Alexandra
Valentin Ștefan rupe tăcerea. Cum se explică concedierile de la Poșta Română.
Valentin Ștefan, primele declarații despre valul de concedieri de la Poșta Română. „Am şi eu o parte de vină”

Continuă scandalul la Poșta Română. Valentin Ștefan, directorul companiei, a declarat astăzi că sunt puțin peste 300 de preavize înmânate, ceea ce înseamnă undeva la 0.4% la 22.000 de angajați. El a confirmat că a existat o tendință a companiei de a angaja oameni de care nu avea nevoie, informează stiripesurse.ro.

Valentin Ștefan, despre scandalul de la Poșta Română

Valentin Ștefan confirmă că sunt înmânate puțin peste 300 de preavize, ceea ce înseamnă 0.4% la un număr de 22.000 de angajați. El spune că măsurile fiscale ale Guvernului lovesc direct administrația centrală, acolo unde există un surplus de salariați în cadrul companiei. Președintele Poștei Române spune că firma a avut o tendință de a angaja persoane de care nu avea nevoie, slab pregătite.

Vezi și: Sondaj: 61% dintre angajați sunt foarte îngrijorați de scăderea veniturilor și a puterii de cumpărare

„Sunt puţin peste 300 de preavize înmânate, ceea ce înseamnă la 22.000 de angajaţi undeva la 0.4% din angajaţi. Dacă legea din România nu ar permite concedieri individuale, probabil nici nu s-ar simţi aceste concedieri. (…)

Numărul de persoane este foarte mic pentru Poşta Română, dar este atât de necesar fiindcă loveşte fix în administraţia centrală, acolo unde există un surplus de personal. A existat o tendinţă de-a lungul anilor de a fi angajaţi oameni de care compania nu avea nevoie, de multe ori, chiar slab profesionişti. Partea bună este că pentru toţi aceşti oameni noi avem alternativă”, a precizat Valentin Ştefan.

Valentin Ștefan a punctat că Poșta Română trebuie să facă angajări, pentru că există un deficit de personal. Președintele companiei a menționat, în ceea ce privește controlul Corpului de Control al ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Valentin Ştefan, că se ştie de unde vin aceste plângeri.

„Ştim foarte bine în companie de unde vin aceste petiţii, nu este nicio problemă instituţională între companie şi acţionari. Avem o structură sindicală care a condus Poşta mulţi ani, în care nu puteai să iei nicio decizie fără acordul sindicatului şi acest lucru nu se mai face acum. Şi evident că au apărut tot felul de plângeri.

Acum vorbim de zeci de pagini de posibile probleme identificate. Ni s-a reproşat că nu acordăm concediu la Oficiul postal din Găeşti, mă depăşeşte”, a comentat Ştefan.

Poșta Română
Poșta Română

Președintele companiei a afirmat că îl înțelege pe premierul Marcel Ciolacu, cu privire la deciziile pe care le ia în aceste momente. Valentin Ștefan a punctat că are și el o parte de vină față de situația actuală, pentru că nu a acceptat compromisuri.

„Nici nu ştiu cum să punem pe picioare o companie cu probleme fundamentale, în linişte. Am şi eu o parte de vină că nu am acceptat compromisuri.

Când am spus că facem reorganizarea, am avut o întâlnire cu liderul de sindicat de la acea vreme care a făcut o lista cu persoane de care să nu ne atingem cu structuri pe care trebuie să le înfiinţăm şi nu am putut să accept acest lucru.

E crucea pe care eu o duc, îmi asum. Pe domnul Ciolacu îl înţeleg perfect, că trebuie printr-o perioadă ingrată, trebuie să ia decizii nepopulare”, spune Valentin Ştefan.

Vezi și: Ce angajaţi primesc mai mulţi bani pe card. Excepţii de impozitare pentru beneficiile salariale în 2023