- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Venituri generoase în Parlament! Cine sunt politicienii care au încasări de peste 200 de mii de lei anual în mână

04 Jul, 08:37 • Constantin Cristina
Lista parlamentarilor cu cele mai mari venituri din cumulul pensie-salariu. Pe primul loc se află chiar Nicolae-Ciucă.
Venituri generoase în Parlament! Cine sunt politicienii care au încasări de peste 200 de mii de lei anual în mână

Parlamentarii continuă să încaseze venituri generoase, fiind exceptați de la legea care interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat, a menționat stirileprotv.ro.

Veniturile pe care le primesc lunar depășesc cel mai adesea 200 de mii de lei anual în mână. Bineînțeles că, cel mai mare venit îl are fostul premier, Nicolae-Ciucă, care adună în conturi peste 400 de mii de lei net.

Citește și: Este oficial! Parlamentarii își iau adio de la pensiile speciale. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Venituri generoase în Parlament! Cine sunt politicienii care au încasări de peste 200 de mii de lei anual în mână

Legea care interzice cumulul pensie-salariu a fost votată în Parlament săptămâna trecută și vizează angajații de la stat. Era de așteptat că aleșii au fost exceptați, iar 34 dintre aceștia, senatori și deputați, sunt beneficiari direcți ai modificărilor aduse pe ultima sută de metri.

Deși parlamentarii în cauză au pensii mari, cele mai multe dintre indemnizații depășesc 200 de mii de lei net, anual.

venituri
venituri

Nicolae Ciucă se află în vârful clasamentului care are 34 de mii de lei net lunar. De asemenea, pensia de militar a fost completată de indemnizația de șef al guvernului, iar mai nou, de cea de președinte al Senatului.

Sorin Muncaciu, deputat AUR, de profesie medic, se află pe locul doi după Nicolae Ciucă. Acesta încasează peste 300 de mii de lei anual, iar o parte din această sumă provine dintr-o pensie în dolari.

Următorul parlamentar este Eugen Neața, de la PSD, care încasează o pensie specială, iar lunar îi mai intră în conturile bancare încă 25 de mii de lei net.

Nicolae Roman, deputat AUR, primește o pensie specială, deoarece a lucrat în Ministerul Apărării Naționale.

„Într un final, se va ajunge ca din 100% cumularzi cum sunt numiți ei, adică persoane care au și pensie și salariu, peste 60% să fie exceptați de o lege care lasă impresia prin titlu că elimină cea mai mare parte, dar dimpotrivă, cea mai mare parte va fi scutită”, a spus Cristian Sediler, deputat USR.

Alte articole: Parlamentarii sunt puși la punct! Ce prevede „Legea anti-Șoșoacă” și care sunt noile modificări din regulament