- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Verdețurile de primăvară care sunt la mare căutare! În mai multe zone din țară, oamenii s-au întrecut la culesul plantelor cu proprietăți miraculoase

15 Apr, 20:52 • Lupu Alexandra
Zeci de oameni s-au pus la treabă și au început să culeagă verdețurile de primăvară din mai multe zone ale țării, care sunt la mare căutare! Iată care sunt locațiile în care doritorii merg în această perioadă.
Verdețurile de primăvară care sunt la mare căutare! În mai multe zone din țară, oamenii s-au întrecut la culesul plantelor cu proprietăți miraculoase

În România, în mai multe zone din țară, oamenii s-au întrecut la cules unele dintre cele mai căutate verdețuri de primăvară. Așa cum relatează antena3.ro, doritorii s-au concentrat pe plantele care beneficiază de cele mai multe proprietăți.

Vezi și: Start la sezonul verdețurilor în piețe! Prețurile cerute de producătorii români

Verdețurile de primăvară, la mare căutare

Pădurile de la Gurghiu sunt pline de leurdă. Planta este căutată pentru proprietățile sale miraculoase, din punct de vedere al sănătății. Zeci de oameni au venit să adune usturoiul ursului, așa cum i se spune popular.

Leurda este cunoscută pentru proprietățile sale, tocmai de aceea, a fost declarată planta mileniului 3. Principalul aspect apreciat al plantei se referă la cel depurativ. Există o tradiție încă din cele mai vechi timpuri în care consumul de leurdă este cel care contribuie la curățarea sistemului digestiv și a sângelui. Se spune că planta favorizează eliminarea de toxine. Totodată, planta are și efecte antiseptice, antifungice și antibacteriene cunoscute, similare cu cele ale usturoiului. Tocmai din aceste motive, leurda este folosită adesea în tratarea virozelor și răcelilor.

verdețuri
verdețuri

Leurda poate avea un efect pozitiv la nivelul colesterolului mărit și hipertensiunii. Un consum regulat al plantei poate reduce riscul de afecțiuni cardiovasculare, grație proprietăților purifiante, antibacteriene și antiseptice. Un studiu a evidențiat că planta poate contribui la tratarea afecțiunilor gastrointestinale.

În Sibiu, la Hosman, cetățenii s-au întrecut la cules de urzici. După ce oamenii au ales plantele abia răsărite, ei au fost invitați la brunch, acolo unde tot cu urzici s-au degustat, fiind principalele atracții ale zilei. Planta are un gust inconfundabil, dar mai mult decât atât, este consumată în scop terapeutic.

Urzicile conțin un volum mare de vitamine, motiv pentru care ajută la relaxarea mușchilor. Mai mult decât atât, ele au o influență benefică asupra sistemului nervos. Frunzele de urzică au în conținut serotonină, element care este important pentru un somn odihnitor și pentru o stare generală de bine.

De asemenea, urzicile sunt relevante și pentru afecțiuni medicale, precum anemie, boli de inimă, oboseală cronică și nu numai. Planta poate fi folosită inclusiv pentru a preveni căderea părului sau scăderea glicemiei.

Alte articole: Ce pot românii să-și mai cumpere înainte de Paști, cu doar 100 de lei, din Piața din Cluj-Napoca