- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Veste bună pentru bucureșteni! Metroul va circula fără oprire pe magistrala Berceni-Pipera. Călătoria din nordul în sudul Capitalei ar putea dura doar 30 de minute

08 May, 18:10 • Adrian Popovici
De pe 9 mai 2024, trenurile vor circula pe ambele linii între stațiile Berceni și Tudor Arghezi de pe magistrala Berceni-Pipera, eliminând necesitatea transbordării pentru călători.
Veste bună pentru bucureșteni! Metroul va circula fără oprire pe magistrala Berceni-Pipera. Călătoria din nordul în sudul Capitalei ar putea dura doar 30 de minute

Vești bune pentru locuitorii Bucureștiului, mai ales pentru cei care utilizează zilnic „magistrala corporatiștilor”, magistrala Berceni-Pipera. Metrorex anunță că de joi, 9 mai 2024, trenurile de metrou vor circula pe ambele linii pe toată lungimea magistralei, fără a mai fi necesar să schimbe trenul la stația Berceni, transmite Economedia.

Această veste vine la doar șase luni distanță de la inaugurarea stației Tudor Arghezi de pe magistrala Berceni-Pipera. Așadar, acum, călătorii nu vor mai fi nevoiți să coboare și să urce din nou în tren la stația Berceni, ci vor putea călători direct și fără oprire de la Berceni la oricare altă stație de pe această linie, și invers.

Mai exact, de pe 9 mai, anunțul Metrorex va avea un impact semnificativ asupra frecvenței călătoriilor pe magistrala Berceni-Pipera. Până în prezent, călătorii care ajungeau la stațiile Berceni sau Tudor Arghezi trebuiau să aștepte aproximativ 8 minute pentru sosirea unui tren. Cu toate acestea, odată cu implementarea noilor modificări, timpul de așteptare se va reduce cu jumătate, la doar 4 minute.

Circulația trenurilor pe magistrala Berceni-Pipera va fi îmbunătățită semnificativ prin introducerea liniei de pe sensul Berceni-Tudor Arghezi. Până acum, trenurile circulau doar pe firul Tudor Arghezi-Pipera în ambele direcții, ceea ce crea o perioadă de așteptare mai lungă pentru călătorii care urmau să se deplaseze spre stațiile Berceni sau Tudor Arghezi.

Te-ar putea interesa și: Metrorex cere peste 20 milioane de € de la Alstom, penalități pentru trenurile de metrou pe care nu le-a livrat. Explicațiile producătorului

Magistrala Berceni-Pipera. Foto arhivă
Magistrala Berceni-Pipera. Foto arhivă

Lucrări de modernizare pe magistrala Berceni-Pipera

În luna martie, Guvernul a dat undă verde proiectului de modernizare a magistralei Berceni-Pipera, un proiect amplu evaluat la aproximativ un miliard de lei și cu o durată estimată de finalizare de 4 ani. Această decizie marchează un pas important în direcția îmbunătățirii infrastructurii de transport public din București.

Modernizarea acestei linii vitale de metrou pentru București, care se întinde pe o distanță de 18 kilometri și include 15 stații, are ca obiectiv principal creșterea eficienței și a confortului călătorilor. Potrivit estimărilor oficiale de la Metrorex, după finalizarea proiectului, călătoria de la Berceni la Pipera sau invers ar trebui să dureze aproximativ 30 de minute.

,,Metrorex informează că de mâine, 9 mai 2024, circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se va desfășura direct, între stațiile Tudor Arghezi și Pipera, fără a mai fi necesară transbordarea la stația Berceni. Intervalul de succedare a trenurilor la orele cu vârf de trafic va fi de 4 minute, iar timpul de parcurs a trenurilor de metrou dintr-un capăt în altul al Magistralei 2 va fi de aproximativ 30 minute”, au transmis oficialii companiei.

Citește și: Vestea pe care bucureștenii o așteaptă de ani de zile! Se construiește linia de metrou la care toată lumea a visat