- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Veste incredibilă pentru șoferi! Guvernul a decis prelungirea polițelor RCA!

28 Dec, 18:10 • Oprea Alina
Șoferii se pot bucura de o prelungire a polițelor RCA cu șase luni. Guvernul a luat această decizie ce va fi aprobată în decursul zilei de joi!
Veste incredibilă pentru șoferi! Guvernul a decis prelungirea polițelor RCA!

A fost emisă o nouă veste pentru șoferi! Guvernul a decis ca plafonarea polițelor RCA să fie prelungită! Astfel, în ședința de joi, Guvernul va aproba această prelungire a politelor RCA la nivelul din luna Februarie a anului 2023, conform anunțului pe care Premierul României, Marcel Ciolacu, l-a făcut.

Ai putea fi interesat și de: Transportatorii se opun continuării plafonării tarifelor RCA: „Ne opunem ferm măsurilor care vor adânci problemele existente în piaţa asigurărilor de răspundere civilă auto din România”

Prelungirea polițelor

Conform a ceea ce Premierul a declarat, plafonarea polițelor a fost prelungită cu circa șase luni.

Polițe RCA soferi
Polițe RCA soferi

„În ședința de astăzi vom decide și prelungirea plafonării cu încă șase luni a polițelor RCA la nivelul din februarie 2023, la care se adaugpă doar rata inflației de maximum 6,8%”, a spus Ciolacu, conform celor de la știripesurse.

Șeful Executivului susține că aceasta „este o măsură necesară pentru a preveni o creștere excesivă a prețurilor cu impact semnificativ asupra economiei”.

La fel ca anul trecut, cel mai mult pentru asigurarea RCA vor plăti șoferii sub 30 de ani care conduc mașini cu capacitatea cilindrică de peste 2.500 de centimetri cubi (cmc). La polul opus, cea mai ieftină asigurare obligatorie va fi plătită de șoferii între 51 și 60 de ani care conduc mașini cu motoare sub 1200 de centimetri cubi. Prețurile finale ale asigurărilor RCA sunt însă influențate de sistemul Bonus-Malus, care poate aduce scăderi de până la 50% sau creșteri de până la 80%.

Prețurile polițelor diferă în funcție de vârstă, de mașină, iar criteriile pot continua. Guvernul a luat această decizie, decizie ce a fost așteptată de foarte mulți oameni. După cum am menționat mai sus, prețurile acestora sunt influențate, iar moi, ca șoferi, trebuie să ne așteptăm la orice când vine vorba de acestea.

Tarifele de referință ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) pentru persoane fizice nu reprezintă tarife la care sunt încheiate polițele RCA în piață. În funcție de acestea, asiguratorii își calculează propriile tarife.

Ai putea fi interesat și de: Guvernul ar putea adopta, în şedinţa de joi, proiectul referitor la asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto. Prin acesta se va introduce şi obligaţia asigurării RCA a trotinetelor şi bicicletelor electrice