- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Veste teribilă pentru românii interesați de imobiliare în următorii 5 ani. Prețurile vor exploda

15 Mar, 20:56 • Bumbeneci Diana
Prețurile imobiliarelor continuă să fie în ascensiune. Un broker imobiliar a adus vești proaste pentru români.
Veste teribilă pentru românii interesați de imobiliare în următorii 5 ani. Prețurile vor exploda

De curând, Marius Aron, cunoscut în România drept un broker imobiliar de succes care publică adesea teme de interes în mediul online, a explicat într-un video pe TikTok, ce se va întâmpla cu prețurile imobiliarelor în următorii ani. Acesta nu are vești tocmai bune pentru români.

Prețurile imobiliarelor vor bubui în următorii ani

Conform brokerului, în următorii 5 ani, prețul apartamentelor și al caselor va exploda, urmând ca acestea să crească cu minim 50%!

”7 motive care vor duce la creșterea prețului imobilelor cu minim 50% în următorii cinci ani:

Scăderea dobânzii;
Fondul locativ vechi;
Creșterea prețului pentru construcții noi;
Scăderea ofertei de construcții noi;
Creșterea veniturilor;
Distanțarea socială;
Fondurile de investiții”, spune Marius Aron.

imobiliare
imobiliare

Anul 2024 a început cu scumpiri pe piața imobiliară

Chiar dacă brokerul Marius Aron estimează că prețurile vor urca foarte mult abia peste 5 ani, prețurile apartamentelor vechi au crescut cu aproximativ 9% de la un an la altul, începând anul 2024 cu scumpiri de prețuri destul de mari.

”Să luăm ca exemplu Cartierul Dristor din București, unde avem pentru un apartament cu două camere, care spuneam că sunt cele mai căutate. Un preț mediu acum de 85.000 de euro, comparativ cu anul trecut unde probabil ar fi fost undeva la 77-78.000 de euro. Construcțiile noi s-au scumpit cu 10%, cam în același ritm cu cele vechi. Creșterea TVA de la 5% la 9% este unul dintre motive. Mai mult, o Directivă Europeană îi obligă pe constructori să îndeplinească cerințe mai ridicate în privința eficienței energetice. Asta înseamnă să folosească materiale și echipamente de calitate”, spune Monica Dudău, marketing manager la o agenție imobiliară.

Vezi și: Vasile Dîncu dezvăluie culisele discuțiilor Coaliției pentru Primăria Capitalei: Cine sunt posibilii candidați și strategiile partidelor pentru alegerile locale

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult