- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vestea cea mare pentru românii cu pensii sub 1.700 lei. Vor primi un nou ajutor de la stat

14 Jul, 18:33 • Lupu Alexandra
Informația momentului pentru românii care au pensii sub 1.700 lei. Statul le oferă carduri pentru alimente.
Vestea cea mare pentru românii cu pensii sub 1.700 lei. Vor primi un nou ajutor de la stat

Un nou ajutor de la stat pentru românii care încasează pensii mai mici de 1.700 de lei. Aceștia vor primi carduri pentru alimente, relatează playtech.ro.

Un nou ajutor pentru românii cu pensii mici

Românii care încasează pensii mai mici de 1.700 de lei primesc un nou ajutor de la stat: carduri pentru alimente. Seniorii care au devenit între timp eligibili pentru primirea acestui ajutor îl vor putea primi fără a face vreo cerere în acest sens.

Legislația prevede ca românii care au pensii mai mici de 1.700 de lei să primească cardul direct prin Poșta Română. În cazul în care românii nu primesc cardul, deși știu că se încadrează, pot lua legătura cu cel mai apropiat oficiu poștal, iar angajații de acolo le vor oferi informațiile de care au nevoie. Cardurile oferite de Ministerul Muncii vor fi folosite pentru achiziția de alimente și pentru mesele calde.

Citește și despre: Pensii 2023. România are peste 4.76 milioane de pensionari. Care este pensia medie lunară

„Ministerul Muncii și Solidarității Sociale va actualiza lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite față de listele anterioare.

Pentru beneficiarii nou introduși în program vor fi eliberate noi suporturi electronice. De asemenea, verificarea condițiilor de venit pentru beneficiarii incluși în categoriile a)-d), se face exclusiv de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF)”, spun autoritățile.

Pensii
Pensii

Legislația arată că pot beneficia de cardurile de alimente românii care au pensii mai mici sau egale cu 1.700 de lei pentru tranșele din 2023. Anterior, ajutorul a fost acordat pentru seniorii care aveau venituri egale sau mai mici de 1.500 de lei, în 2022. Printre persoanele care pot beneficia de tichete se numără și cei care au un handicap grav. Veniturile lunare proprii trebuie să fie mai mici sau egale cu 1.500 pentru tranșele din 2022, respectiv, 1.700 pentru tranșele din 2023.

Familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei pentru tranșele din 2022, respectiv 675 pentru tranșele din 2023, pot beneficia și ele de acest card. De asemenea, mai pot primi tichetele familiile monoparentale ale căror venituri realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023, dar și familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social și persoanele fără adăpost, conform prevederilor legale intrate în vigoare.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Românii pot cumpăra mai mult cu banii din pensii. Zonele unde pensionarii primesc venituri cu 13% mai mari decât în 2022