- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vestea momentului! Guvernul oferă 10.000 de lei pentru românii cu vârsta între 18 și 45 de ani

09 Mar, 15:12 • Stefan Simion
Executivul condus de Nicolae Ciucă oferă 10.000 de lei pentru români. Banii sunt oferiți persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani.
Vestea momentului! Guvernul oferă 10.000 de lei pentru românii cu vârsta între 18 și 45 de ani

Se dau 10.000 de lei de la stat. Este decizia zilei pentru românii cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani. Proiectul de lege va fi modificat cu scopul de a completa Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 95/2022 privind aprobarea programelor guvernamentale de creditare „Studentlnvest” și „FamilyStart”. Se dorește inclusiv modificarea art. 128 alin. (1) din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, anunță Capital.

10.000 de lei pentru o categorie de români

Prin noua formă a proiectului se vor modifica regulile actuale, potrivit căreia ambele persoane ce formează o familie sau vor să-și întemeieze o familie trebuie să se încadreze în intervalul de vârstă 18 – 45 de ani. Noile reguli fac referire la faptul că doar unul dintre beneficiari va trebui să se încadreze în criteriul de vârstă (cuprinsă între 18 ani împliniți și 45 de ani neîmpliniți).

Noua Ordonanță de Urgență de Urgență a Guvernului va dubla valoarea creditelor ce vor putea fi obținute pe viitor. Așadar, creditele ce pot fi garantate de stat vor putea ajunge la 150.000 de lei. În prezent, regulile actuale stabilesc credite maxime de 75.000 de lei.

Vezi și: Avalanșă de ajutoare pentru români! Parlamentarii schimbă totul

10.000 de lei pentru români
10.000 de lei pentru români

Mai mult, una dintre schimbări va propune ca o persoană să nu poată accesa decât unul dintre programe: fie Family Start, fie Student Invest. Se înțelege prin familie:

  • familia formată din soț, soție și copiii în vârstă de până la 18 aflați în întreținerea acestora, care locuiesc împreună;
  •  familia monoparentală formată din persoana singură și copiii în vârstă de până la 18 ani aflați în întreținere și care locuiesc împreună cu aceasta,
  •  bărbatul și femeia necăsătoriți care conviețuiesc.

Mai mult, prin persoană singură se va înțelege cea care este necăsătorită, văduvă, divorțată sau care are soțul/soția declarat/ declarată de o instanță dispărut/ dispărută, mai arată noul act normativ.

Citește și: Bani mai mulți pentru românii care au copii! Guvernul ia în calcul un sprijin financiar de 12.000 de lei lunar

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult